Kapelo otkrio Konteovu manu!

Italijan u engleskom fudbalu? Ako neko zna kako to izgleda i koliko je teško, zna Fabio Kapelo.

Fudbal 01.03.2016 | 21:20
Kapelo otkrio Konteovu manu!

Ako neko zna koliko je teško raditi kao stranac u Engleskoj, zna Fabio Kapelo.

Otuda, znajući verovatno mane svog mlađeg kolege i nekadašnje "desne ruke" na terenu, Antonija Kontea, iskusni italijanski stručnjak i bivši selektor Engleske dao mu je "free" savet.

Doduše, preko medija...

Kapelo je prokomentarisao da je od "ogromne važnosti" da selektor Italije Antonio Konte brzo nauči engleski jezik ako želi da uspe u Čelsiju. Prema pisanju medija, Konte je najozbiljniji kandidat za menadžera Čelsija, pošto privremenom treneru londonskog kluba Gusu Hidinku na kraju sezone ističe ugovor i uprava kluba traži novog.

Kapelo, koji je imao problema sa stranim jezikom dok je svojevremeno radio u klubovima ali i kao selektor, rekao je da jezička barijera otežava posao trenerima, pošto ne mogu u potpunosti igračima da prenesu svoje zamisli.

"Komunikacija sa igračima je ključna. Ja sam imao teško iskustvo u Rusiji, gde sam uvek morao da radim sa prevodiocima. Nije bilo lako, pošto igrači očekuju reč više od trenera, odlučujuće uputstvo koje će im pomoći da promene nešto", rekao je Kapelo, preneli su italijanski mediji.

Konte će se koncentrisati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta, ali Kapelo veruje da se bivši trener Juventusa priprema i za posao u Čelsiju.

"Konte se priprema za Čelsi. Ima vremena da dođe i trenira Čelsi na najbolji način, pošto je to veliki klub. Mislim da će najvažnije biti koji će tim uspeti da izvede na teren. Potrebni su mu defanzivci, a nema ih baš mnogo okolo", rekao je Kapelo.

Komentari / 0

Ostavite komentar