ИТА: Сасуоло контрама "убио" Лацио!

Сасуоло је паметном игром на контранападе савладао Лацио (0:2) у Риму у претпосљедњем мечу 27. кола Серије А и приближио се пласману у европска такмичења и то против једног од директних конкурената.

Фудбал 29.02.2016 | 21:15
ИТА: Сасуоло контрама "убио" Лацио!

По тешком и мокром терену стадиона "Олимпико" због кише није виђено много лијепог фудбала, иницијативу су имали играчи из Рима, али су захваљујући контранападима и грешкама дефанзивне линије домаћина гости заслужено стигли до 10. овосезонске побједе.

Послије много "јалових" напада Лација, у 39. минуту Маурисио је беспотребно у шеснаестерцу оборио нападача Сасуола и арбитар Антонио Дамато је показао на "бијелу тачку". Сигуран реализатор био је Доменико Берарди и послао лопту у једну, а голмана Етрита Беришу у другу страну за 0:1.

У сљедећем нападу на другој страни, Лацио је био близу изједначења - Марко Пароло је лијепо главом гађао супротан угао након центаршута Сергеја Милинковић Савића, голман гостију Андреа Консиљи је погледом испратио лет лопте, која је на његову срећу завршила тик поред стативе.

У наставку је домаћин што прије хтио да дође до изједначења, покушавали су Римљани на све начине да стигну до гола гостију, али због тешког терена су ријетко долазили у шансе.

Због помало "стихијских" напада се отварао простор Сасуолу за контре, а из једне такве у 61. минуту Берарди је могао да удвостручи предност али је Бериша изишао као побједник из "један на један" ситуације.

Ипак, оно што је Берарди промашио, није француски нападач Грегоар Дефрел шест минута касније након што га је у мат позицију довела асистенција Николе Сансонеа - 0:2.

Као и код првог гола, "лацијали" су брзо реаговали и креирали другу најбољу прилику на сусрету, али је ударац главом Мирослава Клосеа одлично зауставио Консиљи.

У 74. минуту поново се затресла мрежа Лација и опет из контранапада, али је погодак поништен због офсајда, боље речено глупости Сансонеа, који је беспотребно "овјерио" сигуран гол послије ударца Дефрела иако се налазио у недозвољеној позицији.

На сјеверној трибини, као и на претходној домаћој утакмици против Вероне (5:2) није било навијача Лација, због казне за расистичка скандирања упућена против фудбалера Наполија, Сенегалца Калидуа Кулибалија.

Додуше, питање је да ли би их било у понедјељак увече и да није било санкција од два меча јер су навијача Римљана незадовољни радом клупске управе, а посебно предсједником Клаудијом Лотитом.

У стартној постави небеско-плавих нашао се репрезентативац Босне и Херцеговине Сенад Лулић, као и двојица интернационалаца из Србије Сергеј Милинковић Савић и Милан Бишевац, док је у наставку меча са клупе за резервне играче ушао Филип Ђорђевић.

Управо је Ђорђевић у 84. минуту пропустио добру прилику да смањи резултат и уведе меч у неизвјесну завршницу након што се нашао "очи у очи" са Консиљијем, међутим поново је гостујући чувар мреже био на висини задатка.

СЕРИЈА А - 27. КОЛО:

Лацио - Сасуоло 0:2 (0:1)
/Берарди 40, Дефрел 67/

Фиорентина - Наполи (21:00)

Недјеља:

Палермо - Болоња 0:0

Карпи - Аталанта 1:1 (0:0)
/Верди 75 пен - Куртић 52/

Кјево - Ђенова 1:0 (0:0)
/Кастро 51/

Сампдорија - Фрозиноне 2:0 (1:0)
/Фернандо 44, Кваљарела 69/

Удинезе - Верона 2:0 (1:0)
/Баду 31, Теро 56/

Јувентус - Интер 2:0 (0:0)
/Бонући 47, Мората 84/

Одиграно у суботу:

Емполи - Рома 1:3 (1:2)
/Зукановић 22 аутогол - Ел Шарави 5, 74, Пјанић 27/

Милан - Торино 1:0 (1:0)
/Антонели 45/

ТАБЕЛА: Јувентус 61, Наполи (-1) 57, Рома 53, Фиорентина (-1) 52, Интер 48, Милан 47, Сасуоло 41, Лацио 37, Болоња 35, Кјево 34, Емполи 34, Торино 32, Аталанта 30, Удинезе 30, Ђенова 28, Сампдорија 28, Палермо 27, Фрозиноне 23, Карпи 21, Верона 18.

Коментари / 0

Оставите коментар