ITA: Sasuolo kontrama "ubio" Lacio!

Sasuolo je pametnom igrom na kontranapade savladao Lacio (0:2) u Rimu u pretposljednjem meču 27. kola Serije A i približio se plasmanu u evropska takmičenja i to protiv jednog od direktnih konkurenata.

Fudbal 29.02.2016 | 21:15
ITA: Sasuolo kontrama "ubio" Lacio!

Po teškom i mokrom terenu stadiona "Olimpiko" zbog kiše nije viđeno mnogo lijepog fudbala, inicijativu su imali igrači iz Rima, ali su zahvaljujući kontranapadima i greškama defanzivne linije domaćina gosti zasluženo stigli do 10. ovosezonske pobjede.

Poslije mnogo "jalovih" napada Lacija, u 39. minutu Maurisio je bespotrebno u šesnaestercu oborio napadača Sasuola i arbitar Antonio Damato je pokazao na "bijelu tačku". Siguran realizator bio je Domeniko Berardi i poslao loptu u jednu, a golmana Etrita Berišu u drugu stranu za 0:1.

U sljedećem napadu na drugoj strani, Lacio je bio blizu izjednačenja - Marko Parolo je lijepo glavom gađao suprotan ugao nakon centaršuta Sergeja Milinković Savića, golman gostiju Andrea Konsilji je pogledom ispratio let lopte, koja je na njegovu sreću završila tik pored stative.

U nastavku je domaćin što prije htio da dođe do izjednačenja, pokušavali su Rimljani na sve načine da stignu do gola gostiju, ali zbog teškog terena su rijetko dolazili u šanse.

Zbog pomalo "stihijskih" napada se otvarao prostor Sasuolu za kontre, a iz jedne takve u 61. minutu Berardi je mogao da udvostruči prednost ali je Beriša izišao kao pobjednik iz "jedan na jedan" situacije.

Ipak, ono što je Berardi promašio, nije francuski napadač Gregoar Defrel šest minuta kasnije nakon što ga je u mat poziciju dovela asistencija Nikole Sansonea - 0:2.

Kao i kod prvog gola, "lacijali" su brzo reagovali i kreirali drugu najbolju priliku na susretu, ali je udarac glavom Miroslava Klosea odlično zaustavio Konsilji.

U 74. minutu ponovo se zatresla mreža Lacija i opet iz kontranapada, ali je pogodak poništen zbog ofsajda, bolje rečeno gluposti Sansonea, koji je bespotrebno "ovjerio" siguran gol poslije udarca Defrela iako se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Na sjevernoj tribini, kao i na prethodnoj domaćoj utakmici protiv Verone (5:2) nije bilo navijača Lacija, zbog kazne za rasistička skandiranja upućena protiv fudbalera Napolija, Senegalca Kalidua Kulibalija.

Doduše, pitanje je da li bi ih bilo u ponedjeljak uveče i da nije bilo sankcija od dva meča jer su navijača Rimljana nezadovoljni radom klupske uprave, a posebno predsjednikom Klaudijom Lotitom.

U startnoj postavi nebesko-plavih našao se reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić, kao i dvojica internacionalaca iz Srbije Sergej Milinković Savić i Milan Biševac, dok je u nastavku meča sa klupe za rezervne igrače ušao Filip Đorđević.

Upravo je Đorđević u 84. minutu propustio dobru priliku da smanji rezultat i uvede meč u neizvjesnu završnicu nakon što se našao "oči u oči" sa Konsiljijem, međutim ponovo je gostujući čuvar mreže bio na visini zadatka.

SERIJA A - 27. KOLO:

Lacio - Sasuolo 0:2 (0:1)
/Berardi 40, Defrel 67/

Fiorentina - Napoli (21:00)

Nedjelja:

Palermo - Bolonja 0:0

Karpi - Atalanta 1:1 (0:0)
/Verdi 75 pen - Kurtić 52/

Kjevo - Đenova 1:0 (0:0)
/Kastro 51/

Sampdorija - Frozinone 2:0 (1:0)
/Fernando 44, Kvaljarela 69/

Udineze - Verona 2:0 (1:0)
/Badu 31, Tero 56/

Juventus - Inter 2:0 (0:0)
/Bonući 47, Morata 84/

Odigrano u subotu:

Empoli - Roma 1:3 (1:2)
/Zukanović 22 autogol - El Šaravi 5, 74, Pjanić 27/

Milan - Torino 1:0 (1:0)
/Antoneli 45/

TABELA: Juventus 61, Napoli (-1) 57, Roma 53, Fiorentina (-1) 52, Inter 48, Milan 47, Sasuolo 41, Lacio 37, Bolonja 35, Kjevo 34, Empoli 34, Torino 32, Atalanta 30, Udineze 30, Đenova 28, Sampdorija 28, Palermo 27, Frozinone 23, Karpi 21, Verona 18.

Komentari / 0

Ostavite komentar