Јавни тендери и даље без присуства јавности

У Јавној установи “Воде Српске”, данас на дневном реду био је још један тендер. Отварање понуда, по већ устаљеној пракси ове установе није било могуће снимити камером.

Република Српска 29.02.2016 | 20:44
Јавни тендери и даље без присуства јавности

А било је ријечи, како је истакнуто, о једном од најзначајнијих пројеката – реконструкција црпних станица, укупне вриједности 20 милиона марака који се финансира из кредита Европске инвестиционе банке.

До 14.00 часова, до када је био рок за достављање понуда, стигло их је седам. Двије нису отворене јер нису испоштоване у потпуности све тендерске процедуре.

Занимљиво је да ће се између осталих пет, за 20 милиона марака борити и јавности добро познате двије лакташке фирме. Једна је ИНТЕГРАЛ ИНЖИЊЕРИНГ, власника Слободана Станковића. Ријеч је о фирми која блиско сарађује са Владом Републике Српске, и са којом су склопљени Уговори вриједни стотине милиона марака.

Друга фирма, такође блиска актуелној власти је НИСКОГРАДЊА, чији је власник Љубомир Ћубић.

Данас није отворена понуда фирме КОЛЕКТОР КОЛИНГ из Словеније, због тога што један примјерак понуде није доставила и Министарству пољопривреде.

Није отворена ни понуда конзорцијума који чине двије италијанске фирме и домаћа из Крупе на Врбасу– Еко-Еуро тим. Разлог – неадекватно упокавана понуда.

И данас, као и у претходним приликама када је екипа БН телевизије хтјела да присуствује отварању понуда, наша камера није била пожељна.

Све се то дешава од како је у фотељу директора Јавне установе “Воде Српске” сјео Милан Кикић, који је на ту функцију експресно постављен по налогу посланика ДНС-а у Народној скупштини Републике Српске из Зворника Споменке Стевановић и посланика ове странке из Бијељине Милана Дакића.

(БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Лопарац

29.02.2016 19:49

И у Лопарама све послове добија Интеграл-Инжињеринг ??? Која је то шема ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС

29.02.2016 20:10

Тендер добија она фирма сто Дакицу,Споменки и Павицу понуди висе а ту се Кикиц непита ниста.Ристо Савиц води Воде из сјенке бар тако прица по странци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вода ладна

29.02.2016 20:33

Без Ристе Савица у Водама РС се немозе нит родит нит умријети као без попа директор му све аминује цак је Ристо био и на Златибору пар дана на симпозијуму пољопривредних масина о троску фирме цак је водио и друство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

29.02.2016 20:51

У Водама РС влада хаос медјусобни сукоб за позиције и превласт њих теренски послови не интересују гледају само како да извуку паре од процената.Ни СИП-а им неце моци ниста толико су усаврсили лоповлук

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

29.02.2016 21:07

А бунимо се сто постојиСИПА?Да ми је да прочешљају све редом,па макар били све муслимани у њој.Јер ови су гори од било ког непријатеља.Па и Аустроугари су остављали народу нешто, ови краду све и то од свог народа.Ствара се каста опасних људи,и нама се овако не пише добро.

Name

одговор на проблем

29.02.2016 21:08

Како це Водо привреда функционисати када неписмени и пијанице Дакиц и Стевановицка поставе помоцника министра за водо привреду доктора за сусење дуња г.Стојановица.за директора Вода РС цовјека сто је био директор дома здравља у Зворнику иза њега остало 5 милиона дуга.савјетник дир.у Водама РС Ристо дип.инг.расклопне пољоприврдне механизације или тако несто слицно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплављени

29.02.2016 21:37

Само нека краду, а вода расте, ако опет вода провали народе не цекај вауцера и милостиње, него право на врата код оних сто месетаре и одуговлаце са радовима да намјесте своју фирму за проценат, банда незасита, мада како за просле поплаве нико није одговарао ни политицки, а камо ли кривицно због несавјесног врсења дузности, нема препреке нити најмањег страха од потезања одговорности да се и ови нови не бахате док се не накраду, а ти се народе дави и спавај на поду у мему и влаги по два мјесеца, док се не смилују и после опет гласај за своје дзелате и прицај како су добри сто су ти дали вауцер, ко да су га из свог дзепа исплатили. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

29.02.2016 22:03

Воде РС пустиле да се извади милиони кубика шљунка без накнаде. Задњи већи такав "посао" је био изградња насипа за ауто-пут Вц кроз ФБиХ, све уз потпис страног надзора (иако ријечни шљунак технички не одговара за такве насипе, па ће за пар година да се слегне пут и попуца асфалт).

ОДГОВОРИТЕ
Name

лопови

01.03.2016 07:53

На ста је спала странка ДНС кад је Ристо води. Ристо лопов који је "добио" на томболи ауто...каква слуцајност да бас Ристо добије. А да није кога уцјењивао,па тако зарадио бинго?

ОДГОВОРИТЕ