Javni tenderi i dalje bez prisustva javnosti

U Javnoj ustanovi “Vode Srpske”, danas na dnevnom redu bio je još jedan tender. Otvaranje ponuda, po već ustaljenoj praksi ove ustanove nije bilo moguće snimiti kamerom.

Republika Srpska 29.02.2016 | 20:44
Javni tenderi i dalje bez prisustva javnosti

A bilo je riječi, kako je istaknuto, o jednom od najznačajnijih projekata – rekonstrukcija crpnih stanica, ukupne vrijednosti 20 miliona maraka koji se finansira iz kredita Evropske investicione banke.

Do 14.00 časova, do kada je bio rok za dostavljanje ponuda, stiglo ih je sedam. Dvije nisu otvorene jer nisu ispoštovane u potpunosti sve tenderske procedure.

Zanimljivo je da će se između ostalih pet, za 20 miliona maraka boriti i javnosti dobro poznate dvije laktaške firme. Jedna je INTEGRAL INŽINJERING, vlasnika Slobodana Stankovića. Riječ je o firmi koja blisko sarađuje sa Vladom Republike Srpske, i sa kojom su sklopljeni Ugovori vrijedni stotine miliona maraka.

Druga firma, takođe bliska aktuelnoj vlasti je NISKOGRADNJA, čiji je vlasnik Ljubomir Ćubić.

Danas nije otvorena ponuda firme KOLEKTOR KOLING iz Slovenije, zbog toga što jedan primjerak ponude nije dostavila i Ministarstvu poljoprivrede.

Nije otvorena ni ponuda konzorcijuma koji čine dvije italijanske firme i domaća iz Krupe na Vrbasu– Eko-Euro tim. Razlog – neadekvatno upokavana ponuda.

I danas, kao i u prethodnim prilikama kada je ekipa BN televizije htjela da prisustvuje otvaranju ponuda, naša kamera nije bila poželjna.

Sve se to dešava od kako je u fotelju direktora Javne ustanove “Vode Srpske” sjeo Milan Kikić, koji je na tu funkciju ekspresno postavljen po nalogu poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Zvornika Spomenke Stevanović i poslanika ove stranke iz Bijeljine Milana Dakića.

(BN TV)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Loparac

29.02.2016 19:49

I u Loparama sve poslove dobija Integral-Inžinjering ??? Koja je to šema ???

ODGOVORITE
Name

DNS

29.02.2016 20:10

Tender dobija ona firma sto Dakicu,Spomenki i Pavicu ponudi vise a tu se Kikic nepita nista.Risto Savic vodi Vode iz sjenke bar tako prica po stranci

ODGOVORITE
Name

Voda ladna

29.02.2016 20:33

Bez Riste Savica u Vodama RS se nemoze nit rodit nit umrijeti kao bez popa direktor mu sve aminuje cak je Risto bio i na Zlatiboru par dana na simpozijumu poljoprivrednih masina o trosku firme cak je vodio i drustvo.

ODGOVORITE
Name

Petar

29.02.2016 20:51

U Vodama RS vlada haos medjusobni sukob za pozicije i prevlast njih terenski poslovi ne interesuju gledaju samo kako da izvuku pare od procenata.Ni SIP-a im nece moci nista toliko su usavrsili lopovluk

ODGOVORITE
Name

Goran

29.02.2016 21:07

A bunimo se sto postojiSIPA?Da mi je da pročešljaju sve redom,pa makar bili sve muslimani u njoj.Jer ovi su gori od bilo kog neprijatelja.Pa i Austrougari su ostavljali narodu nešto, ovi kradu sve i to od svog naroda.Stvara se kasta opasnih ljudi,i nama se ovako ne piše dobro.

Name

odgovor na problem

29.02.2016 21:08

Kako ce Vodo privreda funkcionisati kada nepismeni i pijanice Dakic i Stevanovicka postave pomocnika ministra za vodo privredu doktora za susenje dunja g.Stojanovica.za direktora Voda RS covjeka sto je bio direktor doma zdravlja u Zvorniku iza njega ostalo 5 miliona duga.savjetnik dir.u Vodama RS Risto dip.ing.rasklopne poljoprivrdne mehanizacije ili tako nesto slicno.

ODGOVORITE
Name

poplavljeni

29.02.2016 21:37

Samo neka kradu, a voda raste, ako opet voda provali narode ne cekaj vaucera i milostinje, nego pravo na vrata kod onih sto mesetare i odugovlace sa radovima da namjeste svoju firmu za procenat, banda nezasita, mada kako za prosle poplave niko nije odgovarao ni politicki, a kamo li krivicno zbog nesavjesnog vrsenja duznosti, nema prepreke niti najmanjeg straha od potezanja odgovornosti da se i ovi novi ne bahate dok se ne nakradu, a ti se narode davi i spavaj na podu u memu i vlagi po dva mjeseca, dok se ne smiluju i posle opet glasaj za svoje dzelate i pricaj kako su dobri sto su ti dali vaucer, ko da su ga iz svog dzepa isplatili. ...

ODGOVORITE
Name

Dragan

29.02.2016 22:03

Vode RS pustile da se izvadi milioni kubika šljunka bez naknade. Zadnji veći takav "posao" je bio izgradnja nasipa za auto-put Vc kroz FBiH, sve uz potpis stranog nadzora (iako riječni šljunak tehnički ne odgovara za takve nasipe, pa će za par godina da se slegne put i popuca asfalt).

ODGOVORITE
Name

lopovi

01.03.2016 07:53

Na sta je spala stranka DNS kad je Risto vodi. Risto lopov koji je "dobio" na tomboli auto...kakva slucajnost da bas Risto dobije. A da nije koga ucjenjivao,pa tako zaradio bingo?

ODGOVORITE