Вјерујете ли Лавецију? Нисам у Кину отишао само због пара!

Одбио сам Челси, Интер и Манчестер Јунајтед! Аргентинац открио какве је све опције имао ове зиме и зашто је појачао новог кинеског прволигаша Хебеј.

Фудбал 01.03.2016 | 19:20
Вјерујете ли Лавецију? Нисам у Кину отишао само због пара!

Једно од најчешће помињаних имена у претходна два прелазна рока је био аргентински офанзивац Езекијел Лавеци. Аргентинац је прошлог лета ушао у последњу годину уговора са Пари Сен Жерменом што га је аутоматски кандидовало за статус једног од најпожељнијих појачања у Европи.

Лавеци је дуго бирао и на крају изабрао - Хебеј?! Кинески луб за који већна фудбалске планете није ни чула до ове године. Али клуб који је толико моћан да је Лавецију дао двогодишњи уговор вредан 13.000.000 евра по сезони плус бонусе. И учинио га једним од пет најплаћенијих играча света.

Аргентинац је многе разочарао оваквом одлуком с обзиром да има 30 година и да је могао још неколико сезона да игра фудбал на врхунском нивоу у Европи. Ипак, јасно је ставио до знања да му је финансијски мотив битнији од спортског.
„Могао сам да потпишем за Интер, Челси или Манчестер Јунајтед. Али донео сам одлуку да одем у Кину. Ово је врло битан избору у мојој каријери и сигуран сам да ме тамо чека мноштво изазова. Свиђа ми се пројекат клуба и идеје за његов развој. Управо тај пројекат и финансијка страна су ме убедили да изаберем Хебеј. Такође, фасциниран сам кинеском културом тако да је за мене одлазак тамо интересантан изазов“, рекао је Лавеци.

Многи ће тешко поверовати популарном Ел Почу у приче о изазовима, пројектима и кинеској култури јер је имао 26.000.000 већих разлога да прихвати селидбу на далеки исток.

Признаје да је одлуком да оде у Кину практично ставио тачку на репрезентативну каријеру у Аргентини.
„Да, врло је вероватно да је та епизода завршена. Али добро сам размислио пре него што сам донео одлуку и сада желим да пружим максимум у новом клубу“.

Коментари / 0

Оставите коментар