Vjerujete li Laveciju? Nisam u Kinu otišao samo zbog para!

Odbio sam Čelsi, Inter i Mančester Junajted! Argentinac otkrio kakve je sve opcije imao ove zime i zašto je pojačao novog kineskog prvoligaša Hebej.

Fudbal 01.03.2016 | 19:20
Vjerujete li Laveciju? Nisam u Kinu otišao samo zbog para!

Jedno od najčešće pominjanih imena u prethodna dva prelazna roka je bio argentinski ofanzivac Ezekijel Laveci. Argentinac je prošlog leta ušao u poslednju godinu ugovora sa Pari Sen Žermenom što ga je automatski kandidovalo za status jednog od najpoželjnijih pojačanja u Evropi.

Laveci je dugo birao i na kraju izabrao - Hebej?! Kineski lub za koji većna fudbalske planete nije ni čula do ove godine. Ali klub koji je toliko moćan da je Laveciju dao dvogodišnji ugovor vredan 13.000.000 evra po sezoni plus bonuse. I učinio ga jednim od pet najplaćenijih igrača sveta.

Argentinac je mnoge razočarao ovakvom odlukom s obzirom da ima 30 godina i da je mogao još nekoliko sezona da igra fudbal na vrhunskom nivou u Evropi. Ipak, jasno je stavio do znanja da mu je finansijski motiv bitniji od sportskog.
„Mogao sam da potpišem za Inter, Čelsi ili Mančester Junajted. Ali doneo sam odluku da odem u Kinu. Ovo je vrlo bitan izboru u mojoj karijeri i siguran sam da me tamo čeka mnoštvo izazova. Sviđa mi se projekat kluba i ideje za njegov razvoj. Upravo taj projekat i finansijka strana su me ubedili da izaberem Hebej. Takođe, fasciniran sam kineskom kulturom tako da je za mene odlazak tamo interesantan izazov“, rekao je Laveci.

Mnogi će teško poverovati popularnom El Poču u priče o izazovima, projektima i kineskoj kulturi jer je imao 26.000.000 većih razloga da prihvati selidbu na daleki istok.

Priznaje da je odlukom da ode u Kinu praktično stavio tačku na reprezentativnu karijeru u Argentini.
„Da, vrlo je verovatno da je ta epizoda završena. Ali dobro sam razmislio pre nego što sam doneo odluku i sada želim da pružim maksimum u novom klubu“.

Komentari / 0

Ostavite komentar