Нови газда Евертона баш ријешио да ''одреши кесу''!

Мартинезу 130.000.000 евра за појачања! Ирански милијардер Фарад Мошири неће жалити пара да овај клуб лансира у врх Премијер лиге.

Фудбал 01.03.2016 | 17:20
Нови газда Евертона баш ријешио да ''одреши кесу''!

Милијардер Фарад Мошири спреман је да уложи милионе евра у летњем прелазном року како би Евертон поново био велики.

Ирански бизнисмен који живи на релацији Монако - Велика Британија, до среде ће окончати куповину акција вредну око 250.000.000 евра, после које ће постати најјачи појединачни власник удела у овом клубу. Он ће преузети руковођење клубом у тандему са актуелним председником Билом Кенрајтом, који остаје на функцији без обзира што није више „најјачи“ у Управном одбору.

Мошири не само што је као „главну инвестицију“ означио изградњу новог стадиона, већ најављује и значајно појчавање екипе, а одмах ће менаџеру Роберту Мартинезу омогућити трансфер буџет од чак 130.000.000 евра, како би не само куповао, већ и задржао у тиму најважније фудбалере.

Приоритет руководства Карамела је да задрже на Гудисону важна имена као што су Џон Стоунс, Рос Баркли, Шимус Колман и Ђерард Делофеу. Њима ће бити понуђени нови, огромни уговори, а биће им обећано и да ће тим бити појачан, како би се Карамеле бориле за пласман у сам врх Премијер лиге.

Иако је управа Евертона вољна да задржи и Ромелуа Лукакуа, извори блиски клубу тврде да у новом руководству постоји осећај за реалност која каже да је трансфер Белгијанца на лето врло известан. Али, уколико до тога дође, нема сумње да је Мошири спреман да издвоји довољно велику цифру како би купио врхунску замену светске класе.

Занимљиво, Мошири је уложио 250.000.000 евра у куповину акција Евертона само седам дана након што је продао свој удео у управи Арсенала. Купио је 49.9 одсто удела у власништву Карамела, а дугорочни план је да постане потпуни власник клуба из Ливерпула, што ће му бити омогућено у наредним годинама, као што је договорено са Кенрајтом.

У међувремену, милијардер који је близак сарадник власника Арсенала Алишера Усманова, помоћиће Кенрајту да изгради нови стадион у Ливерпулу. Мошири ће дати своје паре за овај план, а искористиће везе у бизнису да привуче још неке инвестироре у пројекат вредан око 300.000.000 евра. За крај, споменимо и да је након уласка иранског бизнисмена у Евертон укупна вредност овог клуба порасла на чак 225.000.000 евра.

Коментари / 0

Оставите коментар