Novi gazda Evertona baš riješio da ''odreši kesu''!

Martinezu 130.000.000 evra za pojačanja! Iranski milijarder Farad Moširi neće žaliti para da ovaj klub lansira u vrh Premijer lige.

Fudbal 01.03.2016 | 17:20
Novi gazda Evertona baš riješio da ''odreši kesu''!

Milijarder Farad Moširi spreman je da uloži milione evra u letnjem prelaznom roku kako bi Everton ponovo bio veliki.

Iranski biznismen koji živi na relaciji Monako - Velika Britanija, do srede će okončati kupovinu akcija vrednu oko 250.000.000 evra, posle koje će postati najjači pojedinačni vlasnik udela u ovom klubu. On će preuzeti rukovođenje klubom u tandemu sa aktuelnim predsednikom Bilom Kenrajtom, koji ostaje na funkciji bez obzira što nije više „najjači“ u Upravnom odboru.

Moširi ne samo što je kao „glavnu investiciju“ označio izgradnju novog stadiona, već najavljuje i značajno pojčavanje ekipe, a odmah će menadžeru Robertu Martinezu omogućiti transfer budžet od čak 130.000.000 evra, kako bi ne samo kupovao, već i zadržao u timu najvažnije fudbalere.

Prioritet rukovodstva Karamela je da zadrže na Gudisonu važna imena kao što su Džon Stouns, Ros Barkli, Šimus Kolman i Đerard Delofeu. Njima će biti ponuđeni novi, ogromni ugovori, a biće im obećano i da će tim biti pojačan, kako bi se Karamele borile za plasman u sam vrh Premijer lige.

Iako je uprava Evertona voljna da zadrži i Romelua Lukakua, izvori bliski klubu tvrde da u novom rukovodstvu postoji osećaj za realnost koja kaže da je transfer Belgijanca na leto vrlo izvestan. Ali, ukoliko do toga dođe, nema sumnje da je Moširi spreman da izdvoji dovoljno veliku cifru kako bi kupio vrhunsku zamenu svetske klase.

Zanimljivo, Moširi je uložio 250.000.000 evra u kupovinu akcija Evertona samo sedam dana nakon što je prodao svoj udeo u upravi Arsenala. Kupio je 49.9 odsto udela u vlasništvu Karamela, a dugoročni plan je da postane potpuni vlasnik kluba iz Liverpula, što će mu biti omogućeno u narednim godinama, kao što je dogovoreno sa Kenrajtom.

U međuvremenu, milijarder koji je blizak saradnik vlasnika Arsenala Ališera Usmanova, pomoćiće Kenrajtu da izgradi novi stadion u Liverpulu. Moširi će dati svoje pare za ovaj plan, a iskoristiće veze u biznisu da privuče još neke investirore u projekat vredan oko 300.000.000 evra. Za kraj, spomenimo i da je nakon ulaska iranskog biznismena u Everton ukupna vrednost ovog kluba porasla na čak 225.000.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar