Вал Гал лансирао 14 школараца! Ево како су прошли...

Алиби, изнуђено решење или промена курса?! Од Лингарда, преко Јанка, Мекнера до Рашфорда и Вира...

Фудбал 01.03.2016 | 16:40
Вал Гал лансирао 14 школараца! Ево како су прошли...

Била је ту она чувена генерација предвођена Дејвидом Бекамом, Рајаном Гигсом, Полом Сколсом, па Никијем Батом, браћом Невил. Али сваки каснији покушај Манчестер јунајтеда да на велику сцену избаци неко своје дете углавном се завршавао разочарањем, чак и ако су појединци годинама форсирани на уштрб квалитетнијих саиграча. Међутим, чини се да никада пре нису на Олд Трафорду толико снажно инсистирали на играчима из подмлатка колико сада под вођством Луја ван Гала.

Додуше, добрим делом су такви потези изнуђени, пошто је холандски стручњак током ове ево скоро већ две године у Манчестеру имао великих проблема са повредама. У клубу какав је Манчестер јунајтед то ипак просто не може да послужи као оправдање за изостанак резултата. Посебно имајући у виду да је Ван Гал на појачања потрошио чак 300.000.000 евра, а притом морао да врло често посегне за Б тимом. До сада је чак 14 играча из подмлатка управо код Холанђанина дебитовало за прву поставу.

Дејли мејл подсећа и како су прошли. Одмах једна напомена играча попут Гиљерма Вареле овде нема, јер нису барем у касним тинејџерским данима били полазници Јунајтедове академије.

ЏЕСИ ЛИНГАРД (23 године) - Дебитовао против Свонсија у Премијер лиги 16. августа 2014. године. Пре тога је био на позајмицама у Лестеру, Бирмингему, Брајтону. И после дебија је морао на каљење, само у Дерби Каунти. Ове сезоне коначно је дочекао шанси. Редован је у тиму, био је стрелац против Вест Брома, Њукасла, Стоука, Челсија и Шрузберија.

ТАЈЛЕР БЛЕКЕТ (21) - Био је импресиван на првим Ван Галовим припремама, дебитовао против Свонсија када и Лингард, прошле сезоне је одиграо 12 лигашких утакмица, али ове је пао у други план, па сада сакупља искуство на позајмици у Селтику.

САИДИ ЈАНКО (20) - Дебитовао је 26. августа 2014. против МК Донса у Лига купу. Јунајтед се обрукао - Донси су славили са 4:0. Десни бек Јанко је играо прво полувреме. Тад и никад више. Позајмица Болтону, па продаја Селтику прошлог лета.

РИС ЏЕЈМС (22) - Дефанзивац у ватру бачен такође против МК Донса. И он је изгорео у Ван Галовој коцки са младим тимом у Лига купу. Сада је члан Вигана.

АНДРЕАС ПЕРЕИРА (20) - Још један од “жртвованих“ клинаца с тим да је Бразилац издржао то понижење против Милтон Кинза. Дуго је био у резервном тиму, тек у марту 2015. добио другу шансу, али ове сезоне крај свог имена има већ 10 утакмица. Плус првенац у сениорској конкуренцији - против Ипсвича у Лига купу.

ПЕДИ МЕКНЕР (20) - Дебитовао је против Вест Хема 27. септембра 2014. у Премијер лиги. Штопер је одушевио, Јунајтед је добио прва четири меча у којима је Мекнер био стартер, добио је нови уговор, позив у репрезентацију Северне Ирске. Ове сезоне није у стартних 11, али покрпи кад треба.

ТОМ ТОРП (23) - Још један из последње линије, био је поред Мекнера против Вест Хема, али само неколико минута. И није прошао добро, иако је био капитен Јунаједове У21 екипе. Дејвид Мојес га је претходно слао на позајмицу у Бирмингем Сити, Ван Гал га је летос продао Ротераму.

КАМЕРУН БОРТВИК-ЏЕКСОН (19) - Дебитовао против Вест Бромвич Албиона 7. новембра 2015. Има већ осам првенствених утакмица, редован је у тиму, иако му је тек 19 година.

ДОНАЛД ЛАВ (21) - Јавности се представио 13. фебруара 2016. против Сандерленда у Премијер лиги. Одменио је Матеа Дармијана, потом се није прославио у оном поразу од Мидтјиланда.

ЏО РАЈЛИ (19) - Први пут на великој сени заиграо 22. фебруара против Шрузберија у ФА купу. Леви спољни, који може да игра и позади и у вези, потом је 79 минута провео на терену и против Мидтјиланда.

МАРКУС РАШФОРД (18) - Момак о којем прича фудбалска планета. Деби у ревнашу са Мидтјиландом и два гола. Па Арсенал и још два гола. Није могао да слави због контролног из хемије.

РЕГАН ПУЛ (17) - Стигао у септембру из четвртолигаша Њупорта, заиграо 25. фебруара против Нидтјиланда. Пре тога није добио све папире. Добио је дрес са бројем 41 на леђима, накратко одменио Андера Ереру. Има времена за њега.

ТИМ ФОСУ-МЕНСА (18) - Штопер стигао из Ајакса, дебитовао је у недељу против Арсенала када је у 55. минуту морао да одмени Маркуса Роха. Предвиђају му светлу будућост.

ЏЕЈМС ВИР (20) - Играо последњих неколико минута против Арсенала, заменио је Андера Ереру. Рођен је и почео каријеру у Престону, корак по корак се борио за своје место под сунцем на Олд Трафорду.

Коментари / 0

Оставите коментар