Val Gal lansirao 14 školaraca! Evo kako su prošli...

Alibi, iznuđeno rešenje ili promena kursa?! Od Lingarda, preko Janka, Meknera do Rašforda i Vira...

Fudbal 01.03.2016 | 16:40
Val Gal lansirao 14 školaraca! Evo kako su prošli...

Bila je tu ona čuvena generacija predvođena Dejvidom Bekamom, Rajanom Gigsom, Polom Skolsom, pa Nikijem Batom, braćom Nevil. Ali svaki kasniji pokušaj Mančester junajteda da na veliku scenu izbaci neko svoje dete uglavnom se završavao razočaranjem, čak i ako su pojedinci godinama forsirani na uštrb kvalitetnijih saigrača. Međutim, čini se da nikada pre nisu na Old Trafordu toliko snažno insistirali na igračima iz podmlatka koliko sada pod vođstvom Luja van Gala.

Doduše, dobrim delom su takvi potezi iznuđeni, pošto je holandski stručnjak tokom ove evo skoro već dve godine u Mančesteru imao velikih problema sa povredama. U klubu kakav je Mančester junajted to ipak prosto ne može da posluži kao opravdanje za izostanak rezultata. Posebno imajući u vidu da je Van Gal na pojačanja potrošio čak 300.000.000 evra, a pritom morao da vrlo često posegne za B timom. Do sada je čak 14 igrača iz podmlatka upravo kod Holanđanina debitovalo za prvu postavu.

Dejli mejl podseća i kako su prošli. Odmah jedna napomena igrača poput Giljerma Varele ovde nema, jer nisu barem u kasnim tinejdžerskim danima bili polaznici Junajtedove akademije.

DŽESI LINGARD (23 godine) - Debitovao protiv Svonsija u Premijer ligi 16. avgusta 2014. godine. Pre toga je bio na pozajmicama u Lesteru, Birmingemu, Brajtonu. I posle debija je morao na kaljenje, samo u Derbi Kaunti. Ove sezone konačno je dočekao šansi. Redovan je u timu, bio je strelac protiv Vest Broma, Njukasla, Stouka, Čelsija i Šruzberija.

TAJLER BLEKET (21) - Bio je impresivan na prvim Van Galovim pripremama, debitovao protiv Svonsija kada i Lingard, prošle sezone je odigrao 12 ligaških utakmica, ali ove je pao u drugi plan, pa sada sakuplja iskustvo na pozajmici u Seltiku.

SAIDI JANKO (20) - Debitovao je 26. avgusta 2014. protiv MK Donsa u Liga kupu. Junajted se obrukao - Donsi su slavili sa 4:0. Desni bek Janko je igrao prvo poluvreme. Tad i nikad više. Pozajmica Boltonu, pa prodaja Seltiku prošlog leta.

RIS DŽEJMS (22) - Defanzivac u vatru bačen takođe protiv MK Donsa. I on je izgoreo u Van Galovoj kocki sa mladim timom u Liga kupu. Sada je član Vigana.

ANDREAS PEREIRA (20) - Još jedan od “žrtvovanih“ klinaca s tim da je Brazilac izdržao to poniženje protiv Milton Kinza. Dugo je bio u rezervnom timu, tek u martu 2015. dobio drugu šansu, ali ove sezone kraj svog imena ima već 10 utakmica. Plus prvenac u seniorskoj konkurenciji - protiv Ipsviča u Liga kupu.

PEDI MEKNER (20) - Debitovao je protiv Vest Hema 27. septembra 2014. u Premijer ligi. Štoper je oduševio, Junajted je dobio prva četiri meča u kojima je Mekner bio starter, dobio je novi ugovor, poziv u reprezentaciju Severne Irske. Ove sezone nije u startnih 11, ali pokrpi kad treba.

TOM TORP (23) - Još jedan iz poslednje linije, bio je pored Meknera protiv Vest Hema, ali samo nekoliko minuta. I nije prošao dobro, iako je bio kapiten Junajedove U21 ekipe. Dejvid Mojes ga je prethodno slao na pozajmicu u Birmingem Siti, Van Gal ga je letos prodao Roteramu.

KAMERUN BORTVIK-DŽEKSON (19) - Debitovao protiv Vest Bromvič Albiona 7. novembra 2015. Ima već osam prvenstvenih utakmica, redovan je u timu, iako mu je tek 19 godina.

DONALD LAV (21) - Javnosti se predstavio 13. februara 2016. protiv Sanderlenda u Premijer ligi. Odmenio je Matea Darmijana, potom se nije proslavio u onom porazu od Midtjilanda.

DŽO RAJLI (19) - Prvi put na velikoj seni zaigrao 22. februara protiv Šruzberija u FA kupu. Levi spoljni, koji može da igra i pozadi i u vezi, potom je 79 minuta proveo na terenu i protiv Midtjilanda.

MARKUS RAŠFORD (18) - Momak o kojem priča fudbalska planeta. Debi u revnašu sa Midtjilandom i dva gola. Pa Arsenal i još dva gola. Nije mogao da slavi zbog kontrolnog iz hemije.

REGAN PUL (17) - Stigao u septembru iz četvrtoligaša Njuporta, zaigrao 25. februara protiv Nidtjilanda. Pre toga nije dobio sve papire. Dobio je dres sa brojem 41 na leđima, nakratko odmenio Andera Ereru. Ima vremena za njega.

TIM FOSU-MENSA (18) - Štoper stigao iz Ajaksa, debitovao je u nedelju protiv Arsenala kada je u 55. minutu morao da odmeni Markusa Roha. Predviđaju mu svetlu budućost.

DŽEJMS VIR (20) - Igrao poslednjih nekoliko minuta protiv Arsenala, zamenio je Andera Ereru. Rođen je i počeo karijeru u Prestonu, korak po korak se borio za svoje mesto pod suncem na Old Trafordu.

Komentari / 0

Ostavite komentar