Шанса младима за отпочињање бизниса

На Економском факултета Универзитета источно Сарајево у Брчком данас је почео петодневни семинар за будуће привреднике који чекају прво запослење на евиденцији Завода за запошљавање.

Босна и Херцеговина 29.02.2016 | 19:50
Шанса младима за отпочињање бизниса

Обуку, фокусирану на креирање пословних планова, овај пут 90 дипломираних еконимиста, подржава Влада дистрикта у оквиру Програма самозапошљавања за што је у локалном буџету ове године обезбијеђен милион марака.

На евиденцији Завода посао чека 400 дипломираних економиста који имају могућност да искажу предузетнички дух и идеје и користе ову врсту подстицаја.

„Рачунамо да ће на овај начин 160 младих људи започети приватни бизнис. Нико не може гарантовати да ће сви и успјети, али пракса показује да је ово ипак најбољи начин подршке јер су неке идеје преточене у бизнис већ нашле своје мјесто на тржишту у земљи и иностранству", рекао је градоначелник Брчког Анто Домић.

Завод за запошљавање већ у мају планира нови семинар који ће поново реализовати наставни кадар Економског факултета и тиме, рекао је декан Срђан Лалић, „обиљежити 40-годишњицу постојања и дати још један допринос привредном развоју локалне заједнице".

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

оо7

29.02.2016 19:37

Нече ваљда и неко од ових младих кренути стопама ЊЕГОША,да изричито траже добро плачен државни посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блука

29.02.2016 19:50

А какав то "бизнис" могу млади покренути без знања и искуства? Да нису мозда несто науцили од назови професора који о економији немају појма па зато и млате празну сламу и продају супљу прицу студентима, док другу половину времена губе на пословима "савјетника" у влади. Никад висе правника и економиста у РС а нигдје ни на видику правне дрзаве а камоли развоја економије. Добро казу Амери (мада их не мирисем због агресивне вањске политике)- ко не зна ниста да ради, уци друге како да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак

29.02.2016 21:44

Дајте ви њима по милион, два,три, да видите како се сналазе.

ОДГОВОРИТЕ