Šansa mladima za otpočinjanje biznisa

Na Ekonomskom fakulteta Univerziteta istočno Sarajevo u Brčkom danas je počeo petodnevni seminar za buduće privrednike koji čekaju prvo zaposlenje na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Bosna i Hercegovina 29.02.2016 | 19:50
Šansa mladima za otpočinjanje biznisa

Obuku, fokusiranu na kreiranje poslovnih planova, ovaj put 90 diplomiranih ekonimista, podržava Vlada distrikta u okviru Programa samozapošljavanja za što je u lokalnom budžetu ove godine obezbijeđen milion maraka.

Na evidenciji Zavoda posao čeka 400 diplomiranih ekonomista koji imaju mogućnost da iskažu preduzetnički duh i ideje i koriste ovu vrstu podsticaja.

„Računamo da će na ovaj način 160 mladih ljudi započeti privatni biznis. Niko ne može garantovati da će svi i uspjeti, ali praksa pokazuje da je ovo ipak najbolji način podrške jer su neke ideje pretočene u biznis već našle svoje mjesto na tržištu u zemlji i inostranstvu", rekao je gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

Zavod za zapošljavanje već u maju planira novi seminar koji će ponovo realizovati nastavni kadar Ekonomskog fakulteta i time, rekao je dekan Srđan Lalić, „obilježiti 40-godišnjicu postojanja i dati još jedan doprinos privrednom razvoju lokalne zajednice".

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

oo7

29.02.2016 19:37

Neče valjda i neko od ovih mladih krenuti stopama NJEGOŠA,da izričito traže dobro plačen državni posao.

ODGOVORITE
Name

bluka

29.02.2016 19:50

A kakav to "biznis" mogu mladi pokrenuti bez znanja i iskustva? Da nisu mozda nesto naucili od nazovi profesora koji o ekonomiji nemaju pojma pa zato i mlate praznu slamu i prodaju suplju pricu studentima, dok drugu polovinu vremena gube na poslovima "savjetnika" u vladi. Nikad vise pravnika i ekonomista u RS a nigdje ni na vidiku pravne drzave a kamoli razvoja ekonomije. Dobro kazu Ameri (mada ih ne mirisem zbog agresivne vanjske politike)- ko ne zna nista da radi, uci druge kako da rade.

ODGOVORITE
Name

tetak

29.02.2016 21:44

Dajte vi njima po milion, dva,tri, da vidite kako se snalaze.

ODGOVORITE