Шпановић: Државни рекорд, па титула на СП!

Српска сакачица у даљ Ивана Шпановић рекла је да јој је циљ да на атлетском митингу у Београду обори државни рекорд у дворани.

Остали спортови 01.03.2016 | 13:40
Шпановић: Државни рекорд, па титула на СП!

То би према њеним речима била најава борбе за златну медаљу на Светском дворанском првенству.

"Митинг у Београду биће последње такмичење пре Светског првенства у САД, које ме чека 18. марта. И квалификације и финале су у једном дану, тако да ће и то бити нека врста митинга. Ово ће бити последња провера у сваком смислу, а не могу да тражим ништа боље од наступа пред домаћом публиком. Учинићу све да надмашим свој државни рекорд у дворани од 6,98 метара", рекла је Шпановићева новинарима у Београду.

У Београду ће се данас одржати медјународни митинг "Сербиан опен индоор меетинг", којим ће званично бити отворена атлетска дворана на Бањици.

Ивана Шпановић је навела да једва чека да види дворану и да се такмичи пред домаћом публиком.

"Последње велико такмичење које сам имала код куће било је првенство Европе за јуниоре 2009. године. Знам да сам тада због публике и целе атмосфере скочила много даље него што сам физички била спремна", рекла је она.

"Припреме су текле добро, добро смо кренули сезону, медјутим, онда је уследила мала повреда... Сад је све у реду, нема болова и сутра ћу наступити онако како се спреман за свако битније такмичење", додала је Ивана Шпановић.

На питање новинара да ли је циљ на Светском првенству златна медаља и скок преко седам метара, Шпановић је навела: "Да... То сте ви рекли".

"Већ знам ко ће се такмичити, неће се појавити актулна светска првакиња из Пекинга (Тијана Бартолета). Када се причало о Светском првенству у САД прошле године, били смо подељених мишљења да ли да идемо или не. Ја сам баш због тога што је у Америци била изричита да желим да идем. Не постоји више никакав страх од конкуренције, знам колико вредим и колико могу да скочим, па ако тај скок буде довољен за злато, супер", казала је Ивана Шпановић.

Она је истакла да је ове године све подредјено Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"С тренером сам морала да направим договор да ћемо ићи на светско и европско првенство уколико то не будем доживљавала превише емотивно и ако се не будем само томе посветила, јер се зна да је Рио најбитнији. Идем на Светско првенство са абмицијом да скочим што даље и да постанем светска првакиња, јер немам ту титулу... Али, све је подредјено Рију", рекла је Шпановић.

Коментари / 0

Оставите коментар