Како су Срби честитали ДиКаприју

Чини се као да је цео свет одахнуо када је Леонарду Дикаприју коначно уручена престижна награда Америчке филмске академије.

Забава 29.02.2016 | 16:41
Како су Срби честитали ДиКаприју

Леонардо Дикаприо имао је само 18 година када је први пут био номинован за Оскара. Било је то за маестралну, додуше споредну, улогу у филму "Шта изједа Гилберта Грејпа".

После 22 године и још три номинације, његов несрећни низ је окончан и коначно је отишао кући са златном статуом у рукама.Нажалост, то значи да на друштвеним мрежама више нећемо гледати бројне шале, пародије, духовите видео клипове и фотографије инспирисане глумчевим напорима да се докопа Оскара.Вест да је Академија наградила Дикаприја за улогу у филму "Повратник" потпуно је засенила све друге моменте са синоћ одржане церемоније. Очекивано, славио је и цео интернет, а међу њима и Србија.

Иако је покушај да се на београдском Тргу Републике организује славље за Дикаприја пропао, Срби су пронашли друге начине му да честитају велики тријумф. Тако је настала и ова "икона Светог Леа Оскаромученика".

Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лео

01.03.2016 15:46

Какав кретенизам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кхал Дрого

01.03.2016 16:44

Већ месецима највише приче је било око филма "Повратник", као и нагађања да ли ће Леонардо напокон добити фигурицу. И добио је. Е сад, овде не могу бити дефинитивно сигуран шта је аутор ове слике "хтео да каже", али могу претпоставити да је овде алузија да се Леонардо (свети мученик) својски помучио да добије Оскара. И док су ранијих година фгурицу знали добијати неки глумци који су требали само одрадити неку улогу како то тада беше пожељно, и како би боље ишла промоција тада "пожељних" вредности, Леонардо ем је дуго чекао, ем се у овој улози својски намучио, купа се у залеђеној реци, наг спава у бивољој кожи, у антологијској сцени рве се за медведом, тј мечком (коришћена је помоћ дублера, али део је Лео одрадио), па кроз читав филм Леонардо трпи за све паре. Загинуо је као мало ко у историји филма да напокон добије фигурицу. А и аутору слике честитке на идеји и досетљивости.

ОДГОВОРИТЕ