Додијељене Златне малине

Филмски хит "Педесет нијанси сиве" освојио је Златну малину, награду која се додјељује најгорим филмским остварењима у прошлој години, саопштено је на церемонији у Лос Ангелесу.

Забава 29.02.2016 | 16:29
Додијељене Златне малине

Екранизација популарног еротског романа списатељице Е.Л. Јамесс освојила је чак пет Златних малина, укључујући ону за најгори филм, сценаријо, главну мушку улогу, главну женску улогу и глумачки пар.

Филм "Педесет нијанси сиве" подијелио је неславно филмско признање за најгори филм с остварењем о суперхеројима "Фантастична четворка".

"Фантастична четворка" освојила је Златну малину и за најгори ремаке, као и за најгорег режисера.

Награду за најгорег глумца у споредној улози добио је Еди Редмејн за филм "Јупитер – уздизање", Слвестер Сталоне освојио је Златну малину искупљења, као ранији добитник Златне малине за нову улогу која је унаприједила његову каријеру.

Адам Сандлер је иначе један од најчешћих добитника те погрдне награде. Он се 2012. "закитио" Златном малином као најгори глумац, због улоге у филму "Татин син".

Глумац је 2011. године за филм "Џек и Џил" добио двије Златне малине - као најгори глумац и као најгора глумица јер је у том филму играо и брата и сестру.

Златна малина додјељује се од 1980. године, а номинације бира 757 чланова Фондације "Златна малина" која пародира америчку Академију за филмску умјетност која додјељује популарног Оскара.

Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар