Опозиција у Србији наступа у двије колоне

Епилог данашњег састанка између лидера СДС, ЛДП и ДС је да се на изборе иде у две колоне, изјавио је Бојан Пајтић, лидер ДС.

Србија 29.02.2016 | 22:57
Опозиција у Србији наступа у двије колоне

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је данас да та партија неће изаћи на предстојеће парламентарне изборе у коалицији са Социјалдемократском странком и Либерално демократском партијом.

Пајтић је агенцији Бета рекао да ће ДС на изборима наступити са оним партијама са којима су демократе сарађивале у претходне две године "у борби против режима".

- Грађане Србије не интересује број мандата, нити ко ће с ким у коалицију. Њих интересују животне ствари, а ови избори су питање преживљавања Србије - оценио је лидер ДС.

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић је на свом Твитер налогу написао раније данас "#демократска Србија финал цут". Међутим, није познато шта је тиме тачно хтео да поручи.

Демократска странка, с једне стране и ЛДП/СДС са друге стране разговарали су данас око наступа на ванредним парламентарним изборима и требало је да саопште да ли ће ове опозиционе странке ићи на изборе у једној колони или не.

И Јовановићев страначки колега Кенан Хајдаревић огласио се данас, прилично нејасном поруком.

Он је на Твитеру написао да су та партија, Демократска странка и Социјалдемократска странка постигле договор о расподели мандата на листи за предстојеће ванредне парламентарне изборе.

"Коначан договор око мандата", написао је Хајдаревић на свом твитер налогу и додао да је лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић на "преговорима прекинуо агонију и жртвовао ЛДП да би ДС и СДС добили проценте које су тражили".

Позвали смо Хајдаревића, али он није хтео да коментарише ништа у вези са састанком лидера опозиције, али ни да објасни свој твит.

Пре два дана, објављена је незванична информација да је договор постигнут и да ће опозиција на изборе ићи у једној колони, али су ту вест брже боље демантовали лидери ДС и СДС Бојан Пајтић и Борис Тадић.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

оо7

29.02.2016 17:37

Значи,рецепт из СРПСКЕ,ће се применити и у СРБИЈИ.УДРУЖЕНИМ СНАГАМА ПРОТИВ ПОЗИЦИЈЕ,А КАСНИЈЕ ДЕЛИМО ФУНКЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ