Opozicija u Srbiji nastupa u dvije kolone

Epilog današnjeg sastanka između lidera SDS, LDP i DS je da se na izbore ide u dve kolone, izjavio je Bojan Pajtić, lider DS.

Srbija 29.02.2016 | 22:57
Opozicija u Srbiji nastupa u dvije kolone

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da ta partija neće izaći na predstojeće parlamentarne izbore u koaliciji sa Socijaldemokratskom strankom i Liberalno demokratskom partijom.

Pajtić je agenciji Beta rekao da će DS na izborima nastupiti sa onim partijama sa kojima su demokrate sarađivale u prethodne dve godine "u borbi protiv režima".

- Građane Srbije ne interesuje broj mandata, niti ko će s kim u koaliciju. Njih interesuju životne stvari, a ovi izbori su pitanje preživljavanja Srbije - ocenio je lider DS.

Lider LDP Čedomir Jovanović je na svom Tviter nalogu napisao ranije danas "#demokratska Srbija final cut". Međutim, nije poznato šta je time tačno hteo da poruči.

Demokratska stranka, s jedne strane i LDP/SDS sa druge strane razgovarali su danas oko nastupa na vanrednim parlamentarnim izborima i trebalo je da saopšte da li će ove opozicione stranke ići na izbore u jednoj koloni ili ne.

I Jovanovićev stranački kolega Kenan Hajdarević oglasio se danas, prilično nejasnom porukom.

On je na Tviteru napisao da su ta partija, Demokratska stranka i Socijaldemokratska stranka postigle dogovor o raspodeli mandata na listi za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

"Konačan dogovor oko mandata", napisao je Hajdarević na svom tviter nalogu i dodao da je lider LDP-a Čedomir Jovanović na "pregovorima prekinuo agoniju i žrtvovao LDP da bi DS i SDS dobili procente koje su tražili".

Pozvali smo Hajdarevića, ali on nije hteo da komentariše ništa u vezi sa sastankom lidera opozicije, ali ni da objasni svoj tvit.

Pre dva dana, objavljena je nezvanična informacija da je dogovor postignut i da će opozicija na izbore ići u jednoj koloni, ali su tu vest brže bolje demantovali lideri DS i SDS Bojan Pajtić i Boris Tadić.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

oo7

29.02.2016 17:37

Znači,recept iz SRPSKE,će se primeniti i u SRBIJI.UDRUŽENIM SNAGAMA PROTIV POZICIJE,A KASNIJE DELIMO FUNKCIJE.

ODGOVORITE