Предсједник Сутјеске оптужује: Крка - Мега, нерегуларно!

Први човек никшићког клуба сматра да у борби за опстанак у АБА лиги нису "чиста посла".

Кошарка 29.02.2016 | 18:20
Предсједник Сутјеске оптужује: Крка - Мега, нерегуларно!

Председник Сутјеске Дарко Перовић је у изјави после победе у "црногорском дербију" против Будућности (92:91, 86:86) осуо паљбу по клубовима, који по његовом мишљењу на непоштен начин кроје исход борбе за опстанак у АБА лиги.

Кап која је прелила чашу његове толеранције била је суботња утакмица Крка - Мега Лекс (74:57).

"Сви који гледамо кошарку, знамо шта је било у суботу у Новом Месту", преносе "Вијести" изјаву Перовића.

Он је подсетио да је тренер Крке Владимир Анзуловић баш у Никшићу апеловао да лига буде поштена до краја.

"Сад питам Анзуловића како је могуће да његов тим толиком разликом добије освајача Купа Србије, у конкуренцији великана Црвене звезде и Партизана. То је срамота".

Мега је у том мечу наступила без Огњена Јарамаза, а опуштање њених играча може донекле да се разуме након емотивног и физичког пражњења на завршном турниру Купа Кораћа и пре тога обезбеђеног четвртог места у регионалној лиги.

Међутим, председник Сутјеске верује да је Мега свесно изгубила још неке утакмице.

"Шта је са утакмицом Игокеа - Мега Лекс, па Мега Лекс - Олимпија, коју је добила Олимпија. Сви смо знали да ће та Олимпија да изгуби у Ваљеву. То се и догодило. Сада на списку таквих мечева имамо и Крка - Мега Лекс".

Перовић је Сутјеску назвао "поштеним клубом", који игра "поштену кошарку".

Никшићани су серијом тројки у последња три минута меча против Будућности изнудили продужетак, у коме су гостујући играчи шутирали слободна бацања 1/8, а из игре 2/8.

Ево како је председник Сутјеске видео ту утакмицу.

"Да смо победили другачије, били бисмо оптужени да смо пуштени да победимо. Да су победили моји спортски пријатељи из Подгорице, пала би мрља на њих. Срећом, сви смо сведоци какав је меч био и мени је срце пуно. Нисмо победили само ми, победила је кошарка на просторима бивше Југославије. Захваљујем мојим играчима, навијачима на сјајној атмосфери, као и кошаркашима Будућности, на мушкој и поштено одиграној утакмици".

Подсетимо да је првопласирана Будућност до недеље увече била у серији од 16 победа у АБА лиги, али и да је Сутјеска у првом мечу у "Морачи" такође увела Подгоричане у продужетак и умало тријумфовала.

Сутјеска (скор 9-16) у последњем колу мора да победи Задар у гостима, али јој само то неће бити довољно да опстане.

Неопходно је и да изгуби неки од конкурената, од којих има бољи скор у међусобним сусретима, а то су Крка (10-15, гостује Звезди), Металац (10-15, гостује Меги) и Олимпија (10-15), која дочекује Партизан.

Коментари / 0

Оставите коментар