Predsjednik Sutjeske optužuje: Krka - Mega, neregularno!

Prvi čovek nikšićkog kluba smatra da u borbi za opstanak u ABA ligi nisu "čista posla".

Košarka 29.02.2016 | 18:20
Predsjednik Sutjeske optužuje: Krka - Mega, neregularno!

Predsednik Sutjeske Darko Perović je u izjavi posle pobede u "crnogorskom derbiju" protiv Budućnosti (92:91, 86:86) osuo paljbu po klubovima, koji po njegovom mišljenju na nepošten način kroje ishod borbe za opstanak u ABA ligi.

Kap koja je prelila čašu njegove tolerancije bila je subotnja utakmica Krka - Mega Leks (74:57).

"Svi koji gledamo košarku, znamo šta je bilo u subotu u Novom Mestu", prenose "Vijesti" izjavu Perovića.

On je podsetio da je trener Krke Vladimir Anzulović baš u Nikšiću apelovao da liga bude poštena do kraja.

"Sad pitam Anzulovića kako je moguće da njegov tim tolikom razlikom dobije osvajača Kupa Srbije, u konkurenciji velikana Crvene zvezde i Partizana. To je sramota".

Mega je u tom meču nastupila bez Ognjena Jaramaza, a opuštanje njenih igrača može donekle da se razume nakon emotivnog i fizičkog pražnjenja na završnom turniru Kupa Koraća i pre toga obezbeđenog četvrtog mesta u regionalnoj ligi.

Međutim, predsednik Sutjeske veruje da je Mega svesno izgubila još neke utakmice.

"Šta je sa utakmicom Igokea - Mega Leks, pa Mega Leks - Olimpija, koju je dobila Olimpija. Svi smo znali da će ta Olimpija da izgubi u Valjevu. To se i dogodilo. Sada na spisku takvih mečeva imamo i Krka - Mega Leks".

Perović je Sutjesku nazvao "poštenim klubom", koji igra "poštenu košarku".

Nikšićani su serijom trojki u poslednja tri minuta meča protiv Budućnosti iznudili produžetak, u kome su gostujući igrači šutirali slobodna bacanja 1/8, a iz igre 2/8.

Evo kako je predsednik Sutjeske video tu utakmicu.

"Da smo pobedili drugačije, bili bismo optuženi da smo pušteni da pobedimo. Da su pobedili moji sportski prijatelji iz Podgorice, pala bi mrlja na njih. Srećom, svi smo svedoci kakav je meč bio i meni je srce puno. Nismo pobedili samo mi, pobedila je košarka na prostorima bivše Jugoslavije. Zahvaljujem mojim igračima, navijačima na sjajnoj atmosferi, kao i košarkašima Budućnosti, na muškoj i pošteno odigranoj utakmici".

Podsetimo da je prvoplasirana Budućnost do nedelje uveče bila u seriji od 16 pobeda u ABA ligi, ali i da je Sutjeska u prvom meču u "Morači" takođe uvela Podgoričane u produžetak i umalo trijumfovala.

Sutjeska (skor 9-16) u poslednjem kolu mora da pobedi Zadar u gostima, ali joj samo to neće biti dovoljno da opstane.

Neophodno je i da izgubi neki od konkurenata, od kojih ima bolji skor u međusobnim susretima, a to su Krka (10-15, gostuje Zvezdi), Metalac (10-15, gostuje Megi) i Olimpija (10-15), koja dočekuje Partizan.

Komentari / 0

Ostavite komentar