Новак жели да игра, љекар није сигуран да треба!

"Знам колика је Ђоковићева жеља да заигра за репрезентацију, али ипак сматрам да то не би смело да се деси по цену његовог здравља", истиче доктор Здеслав Милинковић.

Тенис 29.02.2016 | 17:40
Новак жели да игра, љекар није сигуран да треба!

Новак Ђоковић жели да наступи за селекцију Србије на Дејвис куп меч против Казахстана наредног викенда, упркос инфекцији очију, због које је морао да преда меч четвртфинала турнира у Дубаију Фелисијану Лопезу.

Најбољи тенисер света допутовао је у Београд, у уторак би требало да се прикључи саиграчима у репрезентацији, али је велико питање да ли би требало да ризикује, будући да се ради о озбиљном проблему.

"Сви се надамо да ће се Новак опоравити што пре и да ће моћи да заигра против Казахстана. Поред тога морам да кажем да ми је његово здравље најбитније и као доктор не могу да му предложим да игра ако се не опорави. Знам колика је његова жеља да заигра за репрезентацију и помогне саиграчима, али ипак сматрам да то не би смело да се деси по цену његовог здравља", изјавио је за "Информер" лекар репрезентације Здеслав Милинковић.

Он истиче да још није познато колико ће најбољи тенисер света морати да паузира.

"Новак има озбиљну инфекцију оба ока и потребно је време да би се она санирала. Тренутно је на терапијама и за сада све иде по плану. Најважније је да што више одмара очи. Неће тренирати неколико дана док се ситуација не стабилизује, али колико је то, не могу тачно да вам кажем, јер се не зна прецизно", објаснио је Милинковић.

"Овакви проблеми дешавају се професионалним спортистима који носе сочива. Много ствари изазива инфекцију ока. Ђоковић често путује, мења климатске зоне и све то може да доведе до упале. Ветар, прашина и зној могу да допринесу да се ствари искомпликују", изјавио је доктор Милинковић.

Меч Србија - Казахстан, у оквиру првог кола Светске групе Дејвис купа, на програму је од 4. до 6. марта у Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар