Novak želi da igra, ljekar nije siguran da treba!

"Znam kolika je Đokovićeva želja da zaigra za reprezentaciju, ali ipak smatram da to ne bi smelo da se desi po cenu njegovog zdravlja", ističe doktor Zdeslav Milinković.

Tenis 29.02.2016 | 17:40
Novak želi da igra, ljekar nije siguran da treba!

Novak Đoković želi da nastupi za selekciju Srbije na Dejvis kup meč protiv Kazahstana narednog vikenda, uprkos infekciji očiju, zbog koje je morao da preda meč četvrtfinala turnira u Dubaiju Felisijanu Lopezu.

Najbolji teniser sveta doputovao je u Beograd, u utorak bi trebalo da se priključi saigračima u reprezentaciji, ali je veliko pitanje da li bi trebalo da rizikuje, budući da se radi o ozbiljnom problemu.

"Svi se nadamo da će se Novak oporaviti što pre i da će moći da zaigra protiv Kazahstana. Pored toga moram da kažem da mi je njegovo zdravlje najbitnije i kao doktor ne mogu da mu predložim da igra ako se ne oporavi. Znam kolika je njegova želja da zaigra za reprezentaciju i pomogne saigračima, ali ipak smatram da to ne bi smelo da se desi po cenu njegovog zdravlja", izjavio je za "Informer" lekar reprezentacije Zdeslav Milinković.

On ističe da još nije poznato koliko će najbolji teniser sveta morati da pauzira.

"Novak ima ozbiljnu infekciju oba oka i potrebno je vreme da bi se ona sanirala. Trenutno je na terapijama i za sada sve ide po planu. Najvažnije je da što više odmara oči. Neće trenirati nekoliko dana dok se situacija ne stabilizuje, ali koliko je to, ne mogu tačno da vam kažem, jer se ne zna precizno", objasnio je Milinković.

"Ovakvi problemi dešavaju se profesionalnim sportistima koji nose sočiva. Mnogo stvari izaziva infekciju oka. Đoković često putuje, menja klimatske zone i sve to može da dovede do upale. Vetar, prašina i znoj mogu da doprinesu da se stvari iskomplikuju", izjavio je doktor Milinković.

Meč Srbija - Kazahstan, u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, na programu je od 4. do 6. marta u Beogradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar