Мари: Новаку и Роџеру је очинство помогло...!

Други тенисер света Енди Мари рекао је да се навикава на улогу оца и да му очинство утиче на бављење тенисом.

Тенис 03.03.2016 | 14:20
Мари: Новаку и Роџеру је очинство помогло...!

Мари и његова супруга Ким Сирс недавно су добили девојчицу и моментално су почеле приче о Новаку Ђоковићу и Роџеру Федереру.

Федерер игра сјајно откад је добио близанце, док је Ђоковић пронашао унутрашњи мир након рођења сина Стефана и доминира светским тенисом.

“Тешко је као ђаво, тренирам поново и никада није било теже. Веома сам мотивисан на тренинзима. Очигледно је да је Новаку и Роџеру очинство много помогло. Не знам да ли играју бољи тенис јер имају децу или су стварно веома добри”, рекао је Мари.

Британац жели да ћерка буде поносна на његова достигнућа.

“Такође, за друге играче није функционисало, али је очинство позитивна ствар, а помаже и то што вам тенис није приоритет. Даје вам много више перспективе када доживите тежак пораз или одрадите лош тренинг. Исходи мечева нису све, али желим да моја ћерка буде поносна на оца када одрасте и види шта сам све урадио. Надам се да ће све проћи како треба, али чак и да се то не деси, није крај света”.

Енди је у последњих 12 мечева остварио само један тријумф против најбољег на свету (у финалу Мастерса у Монтреалу), али каже да ‘точак рулета’ може да покаже и другу ‘боју’.

“Не гледам то као што раде сви остали. Погледајте Стана Вавринку – освојио је свој други Грен слем на Ролан Гаросу прошле године када је победио Новака, а претходно је изгубио од њега 13 узастопних мечева. Нисам сигуран да је победио Рафаела Надала у 12 претходних мечева, али је освојио Аустралијан опен 2014. године. Сваки пут када закорачите на терен, то је други меч. Разлог због којег ме је Новак често побеђивао у последње време јесте што је био бољи играч. Али ако бих играо сутра са њим, било би то као рулет. Људи мисле да је дошло пет ‘црвених’ заредом, следећа ће бити црна, али точак рулета не зна шта се десило раније”.

Истакао је да каква год доминација једног играча била, не значи да ће тријумфовати у следећем мечу са највећим ривалом.

“Тенис је другачији јер су вештине играча напредовале, али када будемо следећи пут, меч из Аустралије неће значити да ће победити и следећи пут. Исто тако, када сам га добио у Монтреалу, нисам аутоматски мислио да могу да га савладам и када се следећи пут сретнемо”.

Уследило је логично и не баш поштено питање према другом играчу планете – може ли Ђоковић да стигне рекорд Роџера Федерера од 17 Грен слемова?

“Тешко је, пре неколико година сви су мислили да ће га Надал престићи. Ако Новак настави у досадашњем ритму, завршиће на отприлике 23 Слема. Међутим, да ли је могуће предвидети да ће неко освојити толико највећих турнира? Погледајте Серену, на УС опену је играла полуфинале и сви су сматрали да ће освојити без проблема. То се није десило. Исто је било у Аустралији. Побеђивање помаже, али када покушавате да остварите нешто што никоме није пошло за руком, притисак расте. Новак има потенцијал да престигне Роџера, али ће постајати све теже. Тајгеру Вудсу је предвиђано да ће прећи број победа Џека Никлауса на ‘Мејџорима’ , али нема гаранција”, закључио је Мари.

Коментари / 0

Оставите коментар