Mari: Novaku i Rodžeru je očinstvo pomoglo...!

Drugi teniser sveta Endi Mari rekao je da se navikava na ulogu oca i da mu očinstvo utiče na bavljenje tenisom.

Tenis 03.03.2016 | 14:20
Mari: Novaku i Rodžeru je očinstvo pomoglo...!

Mari i njegova supruga Kim Sirs nedavno su dobili devojčicu i momentalno su počele priče o Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru.

Federer igra sjajno otkad je dobio blizance, dok je Đoković pronašao unutrašnji mir nakon rođenja sina Stefana i dominira svetskim tenisom.

“Teško je kao đavo, treniram ponovo i nikada nije bilo teže. Veoma sam motivisan na treninzima. Očigledno je da je Novaku i Rodžeru očinstvo mnogo pomoglo. Ne znam da li igraju bolji tenis jer imaju decu ili su stvarno veoma dobri”, rekao je Mari.

Britanac želi da ćerka bude ponosna na njegova dostignuća.

“Takođe, za druge igrače nije funkcionisalo, ali je očinstvo pozitivna stvar, a pomaže i to što vam tenis nije prioritet. Daje vam mnogo više perspektive kada doživite težak poraz ili odradite loš trening. Ishodi mečeva nisu sve, ali želim da moja ćerka bude ponosna na oca kada odraste i vidi šta sam sve uradio. Nadam se da će sve proći kako treba, ali čak i da se to ne desi, nije kraj sveta”.

Endi je u poslednjih 12 mečeva ostvario samo jedan trijumf protiv najboljeg na svetu (u finalu Mastersa u Montrealu), ali kaže da ‘točak ruleta’ može da pokaže i drugu ‘boju’.

“Ne gledam to kao što rade svi ostali. Pogledajte Stana Vavrinku – osvojio je svoj drugi Gren slem na Rolan Garosu prošle godine kada je pobedio Novaka, a prethodno je izgubio od njega 13 uzastopnih mečeva. Nisam siguran da je pobedio Rafaela Nadala u 12 prethodnih mečeva, ali je osvojio Australijan open 2014. godine. Svaki put kada zakoračite na teren, to je drugi meč. Razlog zbog kojeg me je Novak često pobeđivao u poslednje vreme jeste što je bio bolji igrač. Ali ako bih igrao sutra sa njim, bilo bi to kao rulet. Ljudi misle da je došlo pet ‘crvenih’ zaredom, sledeća će biti crna, ali točak ruleta ne zna šta se desilo ranije”.

Istakao je da kakva god dominacija jednog igrača bila, ne znači da će trijumfovati u sledećem meču sa najvećim rivalom.

“Tenis je drugačiji jer su veštine igrača napredovale, ali kada budemo sledeći put, meč iz Australije neće značiti da će pobediti i sledeći put. Isto tako, kada sam ga dobio u Montrealu, nisam automatski mislio da mogu da ga savladam i kada se sledeći put sretnemo”.

Usledilo je logično i ne baš pošteno pitanje prema drugom igraču planete – može li Đoković da stigne rekord Rodžera Federera od 17 Gren slemova?

“Teško je, pre nekoliko godina svi su mislili da će ga Nadal prestići. Ako Novak nastavi u dosadašnjem ritmu, završiće na otprilike 23 Slema. Međutim, da li je moguće predvideti da će neko osvojiti toliko najvećih turnira? Pogledajte Serenu, na US openu je igrala polufinale i svi su smatrali da će osvojiti bez problema. To se nije desilo. Isto je bilo u Australiji. Pobeđivanje pomaže, ali kada pokušavate da ostvarite nešto što nikome nije pošlo za rukom, pritisak raste. Novak ima potencijal da prestigne Rodžera, ali će postajati sve teže. Tajgeru Vudsu je predviđano da će preći broj pobeda Džeka Niklausa na ‘Mejdžorima’ , ali nema garancija”, zaključio je Mari.

Komentari / 0

Ostavite komentar