У уторак први атлетски "Сербиа опен"!

Београд је спреман да сутра у новоизграђеној атлетској дворани буде домаћин првог интернационалног митинга под називом "Сербиа опен".

Остали спортови 29.02.2016 | 21:45
У уторак први атлетски "Сербиа опен"!

На митингу, који почиње у уторак од 17 сати, учествоваће такмичари из око 15 земаља, а председник Скупштине гарда Никола Никодијевић изразио је задовољство што ће Београд бити организатор великог догађаја.

"Протеклих неколико година наши спортисти постизали су велике резултате, а Београд је био сјајан домаћин, за шта је добио низ похвала. Коначно ће наши атлетичари имати свој дом, а не да тренирају у магацинима и складиштима. Верујем да ћемо у Рију имати прве медаље за Србију у овом спорту", рекао је Никодијевић на конференцији за медије у Скупштини града.

Према његовим речима Град ће свим београдским атлетским клубовима у зимском периоду обезбедити преко 1.000 сати бесплатног тренинга у новој дворани.

"То је смисао дворане како би се деца бавила спортом. Наша обавеза је да стварамо услове и у другим спортовима", рекао је Никодијевић и пожелео успех српским атлетичарима на сутрашњем митингу.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да су Београд и Србија добили најбољу дворану у овом делу Европе.

"Објекат је урађен по свим високим европским стандардима. Имамо чиме да се дичимо, а сутра ће Београд бити центар дешавања Европе и света. Сутра је битан дан и надам се да ће ’Сербиа опен’ постати традиција", рекао је Удовичић.

Председник Атлетског Веселин Јевросимовић

"Велики дан за атлетику и српски спорт. Цела нација прижељковала да дође дана када ћемо добити халу и атлетика је добила своју кућу. Зхвалио бих се Влади Србије, премијеру Вучићу који је много допринео изградњи, Вањи Удовичићу, бившем министру Братиславу Гашићу и осталима", рекао је Јевросимовић, подсетивши да је садашња гарнитура људи направила преко 15 атлетских стаза широм Србије.

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић није крила одушевљење изградњом нове дворане.

"Велика захвалност свима који су учинили све да добијем сјајне услове, као и организацију првенства Европе. Услови су ту за константан тренинг, мени поготово јер смо стално путовали. Поред Новог Сада имаћемо тренинг центар и у Београду, а циљ је да привучемо што више младих да освајају медаље. Једва чекам да почне митинг".

Бацач кугле Асмир Колашинац жали што због повреде неће моћи да учествује сутра.

"Пре два дана сам први пут био у дворани и био сам пријатно изненађењен. Прошао сам много дворана, а наша је једна од најмодернијих у Европи и свету", закључио је Колашинац.

Први "Сербиа опен" почиње у уторак од 17 сати и трајаће два сата.

Коментари / 0

Оставите коментар