Олујни вјетар изазвао озбиљне проблеме у Херцеговини

Јак олујни вјетар, који је подручје Требиња захватио током ноћи, дигао је велику количину прашине у ваздух због чега је смањена видљивост и отежано дисање људи.

Република Српска 29.02.2016 | 13:00
Олујни вјетар изазвао озбиљне проблеме у Херцеговини

Аутомобили и друге површине у потпуности су прекривени тамним прахом кога је врло тешко скинути, јер га је ситна киша која пада залијепила, јавља Срна.

Требињци не памте да је оваква прашина у ваздуху икада била на овом подручју.

Јак вјетар је ломио гране дрвећа, као и поједине знакове поред пута.

Такође, на подручју Херцеговачко-неретванског кантона без струје су дијелови општина: Чапљина, Рама, Столац и дио Читлука. Далеководи су у прекиду због вјетра, саопћено је из Јавног предузећа Електропривреда Хрватске заједнице Херцег-Босне, преноси Фена.

Екипе електродистрибуције су на терену и раде на отклањању кварова, наводи се у редовном извјештају Федералне управе цивилне заштите о стању у Федерацији БиХ током протекла 24 часа.

Због јаког вјетра, који је током ноћи дувао на подручју општине Чапљина, Ватрогасна јединица Чапљина имала је двије интрвенције на уклањању оборених стабала.

Током ноћи на подручју Западнохерцеговачког кантона пухао је јак југо уз велике количине кишних падавина. До јутрос нема дојава и информација о евентуално причињеној материјалној штети.

На подручју кантона 10 пада киша ношена јаким вјетром брзине и до 89 км на сат. Водостаји ријека су у порасту. Нема дојава и информација о излијевању ријека из својих корита.

На подручју Кантона Сарајево током ноћи, припадници ПВЈ Кантона Сарајево имали су интервенцију на уклањању стабла које је оборио вјетар у улици Бардакчије бб, преноси Ослобођење.

На подручју Тузланског кантона водостај на брани ХА Модрац јутрос у 07.00 сати био је 199,24 м.н.м., (тачка прлива је 200 м.н.м.). У односу на мјерење јучер у 07.00 ниво је виши за 20 цм. Испуст кроз темељне отворе износи 16,2 м3/с.

На подручју Унско-санског кантона у граду Бихаћу према мјерењу јутрос у 07.00 сати, водостај Уне износи 64 цм. Критична тачка је 100 цм.

У Општини Сански Мост према мјерењу јутрос у 07.00 сати, водостај ријеке Сане износи 164 цм. Критична тачка је 380 цм.

На подручју Унско-санског кантона у Бихаћу и даље је, усљед неповољних хидрометеоролошких прилика, повећана мутноћа воде на извориштима. Потрошачи водоопскрбног система града Бихаћа требају прокувавати воду прије употребе за пиће.

Коментари / 0

Оставите коментар