Ријешена судбина "Кур салона"

Видоје Петровић, градоначелник Лознице, изјавио за наш лист да је решена судбина чувеног ресторана "Кур салон" у прелепом парку у Бањи Ковиљачи, која је била омиљена "адреса", не само Карађорђевића, већ многих познатих гостију из свих крајева некадшње Краљевине Хугославије, потом из СФРЈ, али и Европе и света.

Србија 29.02.2016 | 12:20
Ријешена судбина "Кур салона"

Петровић каже да је добио "благослов" из Дирекције за имовину да се, у договору са Министарством здравља, Специјалном болницом за рехабилитацију "Бања ђисторијски и културног здања, не само Ковиљаче и Србије.

"Град је већ платио пројекат за сређивање кров тог бањског лепотана, а онда ћемо, са Министарством здравља и СБ "Бања Ковиљача", учинити све што је потребно да то буде место за репрезетативни развој конгресног туризма", каже Петровић, истичући да је пуну сагласност, с тим у вези, добио од министра здравља, др Златибора Лончара.

"Свима нам је у интересу, не само да сачувамо "Кур салон" од пропадања, већ да да уредимо и направимо садржаје, који ће привући госте са свих страна".

Петровић каже да нема никаквих административних ни других препрека, "јер Специјална болница јесте, и званично, један од корисника објеката који су били у саставу ХТП "Бања Ковиљача", које је у стечају".

"Уређење "Кур салон", како смо замислили и што ће бити одлично урађено, биће пример како се брине о тако важним здањима", поручује Петровић.

Аутор: В.Митрић

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

мрс

29.02.2016 15:55

Овога господина треба казнити због пропадања овог објекта! Он није ту да цека ресења него да има акцију на време! Срамота како се односе према имовини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана из Лознице

06.03.2016 15:30

Зашто баш сада и са којим правом овај бивши члан ЈУЛ-а, Г17, УРС-а, Покрета за Подриње, тренутно кадар СНС-а, "решава" проблем Кур салона када претходних 12 година своје владавине ниста није уцинио. Иначе проблем ће да реши са партијским колегом "Инфографом"!!!

ОДГОВОРИТЕ