Riješena sudbina "Kur salona"

Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, izjavio za naš list da je rešena sudbina čuvenog restorana "Kur salon" u prelepom parku u Banji Koviljači, koja je bila omiljena "adresa", ne samo Karađorđevića, već mnogih poznatih gostiju iz svih krajeva nekadšnje Kraljevine Hugoslavije, potom iz SFRJ, ali i Evrope i sveta.

Srbija 29.02.2016 | 12:20
Riješena sudbina "Kur salona"

Petrović kaže da je dobio "blagoslov" iz Direkcije za imovinu da se, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, Specijalnom bolnicom za rehabilitaciju "Banja đistorijski i kulturnog zdanja, ne samo Koviljače i Srbije.

"Grad je već platio projekat za sređivanje krov tog banjskog lepotana, a onda ćemo, sa Ministarstvom zdravlja i SB "Banja Koviljača", učiniti sve što je potrebno da to bude mesto za reprezetativni razvoj kongresnog turizma", kaže Petrović, ističući da je punu saglasnost, s tim u vezi, dobio od ministra zdravlja, dr Zlatibora Lončara.

"Svima nam je u interesu, ne samo da sačuvamo "Kur salon" od propadanja, već da da uredimo i napravimo sadržaje, koji će privući goste sa svih strana".

Petrović kaže da nema nikakvih administrativnih ni drugih prepreka, "jer Specijalna bolnica jeste, i zvanično, jedan od korisnika objekata koji su bili u sastavu HTP "Banja Koviljača", koje je u stečaju".

"Uređenje "Kur salon", kako smo zamislili i što će biti odlično urađeno, biće primer kako se brine o tako važnim zdanjima", poručuje Petrović.

Autor: V.Mitrić

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mrs

29.02.2016 15:55

Ovoga gospodina treba kazniti zbog propadanja ovog objekta! On nije tu da ceka resenja nego da ima akciju na vreme! Sramota kako se odnose prema imovini!

ODGOVORITE
Name

Ljiljana iz Loznice

06.03.2016 15:30

Zašto baš sada i sa kojim pravom ovaj bivši član JUL-a, G17, URS-a, Pokreta za Podrinje, trenutno kadar SNS-a, "rešava" problem Kur salona kada prethodnih 12 godina svoje vladavine nista nije ucinio. Inače problem će da reši sa partijskim kolegom "Infografom"!!!

ODGOVORITE