Карпов у Лозници

Бивши светски првак у шаху, вишедеценијска планетарна шаховска звезда, Анатолиј Карпов, одиграо је симултанку са 20 играча из Лознице и околине, од пионира до сениора, јуниора и ветерана, услившивши позив Зорана Митрић, власника фирме „Сафир“ да поново буде гост Вукових земљака, које је упознао непосредно пре тачно четири деценије, када је постао почанси грађанин „града на Дрини“.

Србија 29.02.2016 | 10:00
Карпов у Лозници

Карпов је поздрављен срдачно од Митрића и других организатора симултанке, нагласио да је у Лозници био и пре неколико година, у истој организацији, и да овај град памти као онај, где је „шаховска игра нешто што има дугу, успешну и светлу традицију, али и играче за поштовање“.

"И сад се, као и увек, лепо осећам у овом лепом српском граду", рекао је Карпов за „Новости“.

"Лозница, не само што има талентоване и добре шахисте, већ и одличну публику, судије и организаторе оваквих приредби, којима се, искрено, радују и играчи и публика. Пуно ми ј срце кад то све видим и што дубоко осећам у својој души", додао је Карпов.

Први потез велики маг шаха повукао је на табли на којој је била млада Шапчанка Александра Бојичић, шаховска шампионка Србије у омладинској конкуренцији.

„Карпов је сјајан човек и играч, па немам никакву трему", каже Анђелка.

Радосни су и пахисти попут Миће Осатовића, Јована Јове Крсмановића, Новице Трифуновића, Александра Гајића...

"Карпов је, на наш позив, врло брзо одговорио на нама жељен начин, као и пре неколико година, ово је заиста спектакл и резултат је нешто што је у сенци оваковог, рекао бих, и догађаја и доживљаја.

Један од породуцената ове приредбе, Љубомир Пјевчевић из Ваљева, рекао је да је Карпов, „велики пријатељ Србије и напшег народа, а иначе је саветник председника Владимира Путина и сад и кад је Путин био премијер, посланик је у Руској думи, на челу је значајне хуманитарне фондације“.

Аутор: В.Митрић

Коментари / 0

Оставите коментар