Гањонова славила послије три године!

Канадска скијашица Мери-Мишел Гањон тријумфовала је на другој суперкомбинацији сезоне која је одржана у Солдеуу, у Андори.

Остали спортови 29.02.2016 | 11:00
Гањонова славила послије три године!

Гањонова је до прве победе после две године, своје друге у каријери, дошла укупним временом од 1:43.66 минута, после такмичења у супервелеслалому и спусту.

Друго место, са две десетинке заостатка, заузела је Венди Холденер из Швајцарске, док је трећа била Ан-Софи Барте.

Српска скијашица Невена Игњатовић остварила је најбољи пласман каријере у Светском купу заузевши 26. место, што јој је донело пет бодова. Игњатовићева је на крају имала нешто мање од четири секунде заостатка у односу на победницу.

После спуста, у вођству је била Американка Линдзи Вон, која је дан раније зарадила фрактуру колена, а следиле су је сународница Лорен Рос и Кајса Клинг из Шведске, док је Гањонова била 13. У наставку, Канађанка је искористила своје техничке способности и остварила изненађујућу победу на тешкој стази, испред Холденерове и Бартеове.

Италијанка Федерика Брињоне била је четврта, испред Рахел Коп из Швајцарске, Аустријанке Штефани Брунер и Микаеле Шифрин из Сједињене Државе. Првих десет комплетирале су Кендис Крафорд из Канаде и Италијанка Јохана Шнарф, док је Вонова била 13.

Вонова на челу Светског купа има 1.235 бодова, 22 више од Швајцаркиње Ларе Гут, док је Викторија Ребенсбург из Немачке трећа са 914. У поретку суперкомбинације, три скијашице деле прву позицију са по 100 бодова – Гањонова, Гутова и Вонова.

Светски куп у конкуренцији скијашица се наставља велеслаломом у словачком ски центру Јасна.

Коментари / 0

Оставите коментар