Муратоглу: Једино Новак може да заустави Новака!

Тренер Серене Вилијамс Патрик Муратоглу на занимљив начин је описао доминацију Новака Ђоковића у свету тениса.

Тенис 29.02.2016 | 13:00
Муратоглу: Једино Новак може да заустави Новака!

Познати тениски тренер Патрик Муратоглу један је од оних који ће без икаквих предрасуда говорити о Новаку Ђоковићу.

У јануару 2010. године Патрик Муратоглу је казао нешто врло храбро и смело: "Новак Ђоковић ће бити први на свету!"

Многи су му се тада смејали због форме у којој су били Рафаел Надал и Роџер Федерер, али и због потцењивања тенисера из Србије, међутим управо је он био тај који се последњи смејао и могао након тога да каже "Јесам вам рекао!".

Шест година касније, и даље верује у њега.

Тренер Серене Вилијамс говорио је о шансама Новака Ђоковића да током једне, претпостављамо ове, календарске године освоји сва четири гренд-слем турнира. Један је већ у витринама трофејног тенисера...

Питали су га, шта је реалније: Ђоковић да освоји четири гренд слем трофеја, Федерер да освоји бар један гренд-слем или да се Надал врати и игра на врло високом нивоу?

"Без размишљања - прва опција. Врло је тешко одиграти на тако високом нивоу сва четири гренд слема, али ако Новак Ђоковић настави да игра овако... једина особа која њега може да заустави је он. Новак Ђоковић. Само ако он одигра лош меч, а његов противник одигра меч живота", казао је Муратоглу.

Новак Ђоковић је због повреде ока одустао у четвртфиналу турнира у Дубаију, а дошао је у Београд на прегледе, где ће, ако све буде у реду, играти у Дејвис купу против репрезентације Казахстана.

Коментари / 0

Оставите коментар