Muratoglu: Jedino Novak može da zaustavi Novaka!

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu na zanimljiv način je opisao dominaciju Novaka Đokovića u svetu tenisa.

Tenis 29.02.2016 | 13:00
Muratoglu: Jedino Novak može da zaustavi Novaka!

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu jedan je od onih koji će bez ikakvih predrasuda govoriti o Novaku Đokoviću.

U januaru 2010. godine Patrik Muratoglu je kazao nešto vrlo hrabro i smelo: "Novak Đoković će biti prvi na svetu!"

Mnogi su mu se tada smejali zbog forme u kojoj su bili Rafael Nadal i Rodžer Federer, ali i zbog potcenjivanja tenisera iz Srbije, međutim upravo je on bio taj koji se poslednji smejao i mogao nakon toga da kaže "Jesam vam rekao!".

Šest godina kasnije, i dalje veruje u njega.

Trener Serene Vilijams govorio je o šansama Novaka Đokovića da tokom jedne, pretpostavljamo ove, kalendarske godine osvoji sva četiri grend-slem turnira. Jedan je već u vitrinama trofejnog tenisera...

Pitali su ga, šta je realnije: Đoković da osvoji četiri grend slem trofeja, Federer da osvoji bar jedan grend-slem ili da se Nadal vrati i igra na vrlo visokom nivou?

"Bez razmišljanja - prva opcija. Vrlo je teško odigrati na tako visokom nivou sva četiri grend slema, ali ako Novak Đoković nastavi da igra ovako... jedina osoba koja njega može da zaustavi je on. Novak Đoković. Samo ako on odigra loš meč, a njegov protivnik odigra meč života", kazao je Muratoglu.

Novak Đoković je zbog povrede oka odustao u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, a došao je u Beograd na preglede, gde će, ako sve bude u redu, igrati u Dejvis kupu protiv reprezentacije Kazahstana.

Komentari / 0

Ostavite komentar