Интервју - Васа Мицић: Радоњић вјерује играчима!

Сезону и по провео је у Бајерну, али није се најбоље снашао и повреда му је успорила напредак.

Кошарка 29.02.2016 | 12:20
Интервју - Васа Мицић: Радоњић вјерује играчима!

Почетком текуће године дошао је у Црвену звезду и Василије Мицић игра све боље и подсећа на момка којег су многи видели као репрезентативног плејмејкера.

У тријумфу над Ефесом 22-годишњак је одиграо вероватно и најбољу партију од доласка у Звезду – 13 поена (5-9 из игре) и по 4 скока и асистенције.

“То је производ тимског тренинга и тога што сам се прилагодио – екипа ме је прихватила, то чини све бољим, осећам се комфорније. У Купу нисам успео да покажем свој квалитет, али против Ефеса сам успео да помогнем екипи да победи“, каже Мицић за Б92 и додаје:

“Психички нам ово много значи после Купа – показали смо став и карактер који је веома важан за нас. Већина људи сматра нас фаворитима у многим мечевима, то није лако изнети, али важно нам је да одржимо континуитет, што смо овом утакмицом показали, показали смо да оно пре Купа није било случајно. Сада нам преостаје да ту форму задржимо“.

Црвено-бели претрпели су много промена током сезоне, али екипа је већ изградила физиономију.

“У животу је најважнији континуитет, тако је и сада – имамо континуитет рада, много времена проводимо заједно и то се види. Екипа се била доста променила и што сезона одмиче, то смо бољи – тачно се препознају улоге на паркету, шта који играч треба да ради у којем моменту. Имамо ширину у тиму и то треба да буде наш највећи адут“.

Многи играчи видно су напредовали радећи са тренером Дејаном Радоњићем, а и Мицић је на том путу.

“Радоњић се труди да верује играчима, што је веома важно, а ми треба да искористимо то његово поверење. Доста је младих играча, и Јовић је 1990. годиште, то је младо за позицију плејмејкера, изванредно користи поверење тренера, Гудурић је показао невероватан карактер и изврстан нападачки репертоар, баш као и Цирбес. Радоњић даје слободу играчима и сјајно се ради на тренинзима, то значи да сваки играч може само да буде бољи на крају сезоне“.

Плеј Звезде ипак је свестан да је пут пред њим дугачак како би постао кошаркаш какав жели да буде.

“У много сегмената видим простор за напредак – мислим да сам поправио одбрану, на којој су ми други највише замерали, а замерао сам и сâм себи. Ту нема филозофије, одбрана је навика и стални тренинг, не треба много талента. Такође, мислим да нападачки репертоар који поседујем треба да развијем на још вишем нивоу, само је важан континуитет, као што сам рекао, то ће доћи на место, стрпљив сам и вредан“, закључио је Мицић.

Коментари / 0

Оставите коментар