Intervju - Vasa Micić: Radonjić vjeruje igračima!

Sezonu i po proveo je u Bajernu, ali nije se najbolje snašao i povreda mu je usporila napredak.

Košarka 29.02.2016 | 12:20
Intervju - Vasa Micić: Radonjić vjeruje igračima!

Početkom tekuće godine došao je u Crvenu zvezdu i Vasilije Micić igra sve bolje i podseća na momka kojeg su mnogi videli kao reprezentativnog plejmejkera.

U trijumfu nad Efesom 22-godišnjak je odigrao verovatno i najbolju partiju od dolaska u Zvezdu – 13 poena (5-9 iz igre) i po 4 skoka i asistencije.

“To je proizvod timskog treninga i toga što sam se prilagodio – ekipa me je prihvatila, to čini sve boljim, osećam se komfornije. U Kupu nisam uspeo da pokažem svoj kvalitet, ali protiv Efesa sam uspeo da pomognem ekipi da pobedi“, kaže Micić za B92 i dodaje:

“Psihički nam ovo mnogo znači posle Kupa – pokazali smo stav i karakter koji je veoma važan za nas. Većina ljudi smatra nas favoritima u mnogim mečevima, to nije lako izneti, ali važno nam je da održimo kontinuitet, što smo ovom utakmicom pokazali, pokazali smo da ono pre Kupa nije bilo slučajno. Sada nam preostaje da tu formu zadržimo“.

Crveno-beli pretrpeli su mnogo promena tokom sezone, ali ekipa je već izgradila fizionomiju.

“U životu je najvažniji kontinuitet, tako je i sada – imamo kontinuitet rada, mnogo vremena provodimo zajedno i to se vidi. Ekipa se bila dosta promenila i što sezona odmiče, to smo bolji – tačno se prepoznaju uloge na parketu, šta koji igrač treba da radi u kojem momentu. Imamo širinu u timu i to treba da bude naš najveći adut“.

Mnogi igrači vidno su napredovali radeći sa trenerom Dejanom Radonjićem, a i Micić je na tom putu.

“Radonjić se trudi da veruje igračima, što je veoma važno, a mi treba da iskoristimo to njegovo poverenje. Dosta je mladih igrača, i Jović je 1990. godište, to je mlado za poziciju plejmejkera, izvanredno koristi poverenje trenera, Gudurić je pokazao neverovatan karakter i izvrstan napadački repertoar, baš kao i Cirbes. Radonjić daje slobodu igračima i sjajno se radi na treninzima, to znači da svaki igrač može samo da bude bolji na kraju sezone“.

Plej Zvezde ipak je svestan da je put pred njim dugačak kako bi postao košarkaš kakav želi da bude.

“U mnogo segmenata vidim prostor za napredak – mislim da sam popravio odbranu, na kojoj su mi drugi najviše zamerali, a zamerao sam i sâm sebi. Tu nema filozofije, odbrana je navika i stalni trening, ne treba mnogo talenta. Takođe, mislim da napadački repertoar koji posedujem treba da razvijem na još višem nivou, samo je važan kontinuitet, kao što sam rekao, to će doći na mesto, strpljiv sam i vredan“, zaključio je Micić.

Komentari / 0

Ostavite komentar