Преокрет у здравству - остаје партиципација!

Преокрет у причи о партиципацијама и приходима домова здравља. Након побуне директора домова здравља ресорно министарство и Фонд здравственог осигурања најавили су корекцију спорног члана уговора који је предвиђао одузимање права на располагање новцем од партиципације домовима здравља.

Република Српска 28.02.2016 | 19:51
Преокрет у здравству - остаје партиципација!

Притисак директора домова здравља уродио је плодом. Биће извршена корекција спорног члана Уговора и партиципација ће да остане као приход домова здравља најавили су из Министарства здравства и Фонда здравственог осигурања.

Министар здравства Драган Богданић најавио је након састанка у синдикату и прије одлуке о корекцији да ће приходи домова здравља остати исти.

Ако спорни члан не буде заиста коригован, домови здравља хоће остати са мањим буџетима јер је првобитно планирано да се партиципација урачуна у укупна давања Фонда појаснили су из СДС-овог Тима за здравство.

У бањалучком градском одбору ПДП-а упозоравају да ће нови Уговор уколико буде реализован бањалучки Дом здравља још дубље гурнути у пропаст којој је ионако близу.

Напомињу да је директор бањалучког Дома здравља један од неколико који се нису појавили на састанку свих директора прије неколико дана.

Уколико би партиципација била одузета како је раније предвиђено бањалучки Дом здравља био би у безизлазној ситуацији, тврде у ПДП-у.Готово сви директори домова здравља одбили су да потпишу уговор који им је доставио Фонд здравственог осигурања, а који предвиђа да ове здравствене установе више неће као до сада располагати новцем од партиципације.

Саопштењем министарства и Фонда здравства министар и директор Фонда покушавају да смире ситуацију. Објашњавају да се не покушава одузети новац од домова здравља већ увести јача контрола прихода од партиципације и начина на који се он троши.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мики

28.02.2016 19:28

Дилетанти измисљају топлу воду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индеx

29.02.2016 09:12

Покушали им узети и те приходе, а политички их притиснути да се не буне.

Name

Доктор

28.02.2016 20:06

Министар је морао попустити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

28.02.2016 20:34

Богданиц и Томас друга два, само дајте им јос висе процената и станова...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

29.02.2016 08:41

ПАРТИЦИПАЦУ ТРЕБА УКИНУТИ, ТО ЈЕ ОБИЧНА ПЉАЧКА ПИЦИЈЕНАТА.

ОДГОВОРИТЕ