Пијани возач убио дијете на пјешачком

Дванаестогодишња девојчица Н.Б. из Блаца изгубила је живот у саобраћајној несрећи која се догодила у суботу око 21 сат у главној улици у Блацу, саопштила је полиција.

Србија 28.02.2016 | 13:12
Пијани возач убио дијете на пјешачком

Према подацима из полиције до саобраћајне несреће је дошло када је возач путничког моторног возила „голф“ прокупачких регистарских таблица, под дејством алкохола, оборио тринаестогодишњу девојчицу која је прелазила улицу на обележеном пешачком прелазу, а након тога напустио лице места.

Несрећна девојчица је хитно превежена на Одељење ургентне медицине прокупачке болнице “др Алекса Савић”.

"Пацијент је довежен на Одељење ургентне медицине без знакова живота. Одмах по пријему обављена је реанимација и након тога је хитно транспортована у Клиничко болнички центра Ниш, где је на пријему у Одељење дечије хирургије констатована смрт", рекла је портпарол болнице у Прокупљу, др Марија Деспотовић.

Увиђај лица места извшио је основни јавни тужилац у Куршумлији и припадници Министарства унутрашњих послова у Блацу. Како сазнајемо, возачу путничког моторног возила „голф“ Н. Б. (24) из Блаца, по налогу основног јавног тужиоца одређена је мера задржавања до 48 сати због постојања основа сумње да је починио кривична дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди и он ће у законском року бити приведен основном јавном тужиоцу у Куршумлији.

Незванично, младић је у видно пијаном стању, након што је ударио девојчицу наставио да вози свој ауто још неких 150, 200 метара а затим се паркирао и изашао као да се ништа није десило. Полиција је врло брзо стигла на лице места, идентификовала и пронашла возача који је ухапшен.

"Све се догодило у делићу секунде. Незгода се догодила у делићу секунде и све је изгледало стравично. Девојчица је прелазила на пешачком прелазу, када је покосио аутомобиле који се није зауставио, већ је наставио кретање. Ужас", каже очевидац који се случајно задесио на месту несреће.

Иначе, младић који је ударио девојчицу живи само пар улица од њихове породичне куће. Несрећна Н. Б. је једино дете родитеља који су је дуго исчекивали. Незванично сазнајемо да су наводно родитељи 13 година чекали да добију дете, које је сада настрадало у тринаестој години живота.

По налогу основног јавног тужиоца возачу Н. Б. одређена је мера задржавања до 48 сати због постојања основа сумње да је починио кривична дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди и он ће у законском року бити приведен основном јавном тужиоцу у Куршумлији.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

марко самардзиц

28.02.2016 14:02

Јао узаса И трагедије због пијаног кретена!!!

ОДГОВОРИТЕ