Pijani vozač ubio dijete na pješačkom

Dvanaestogodišnja devojčica N.B. iz Blaca izgubila je život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 21 sat u glavnoj ulici u Blacu, saopštila je policija.

Srbija 28.02.2016 | 13:12
Pijani vozač ubio dijete na pješačkom

Prema podacima iz policije do saobraćajne nesreće je došlo kada je vozač putničkog motornog vozila „golf“ prokupačkih registarskih tablica, pod dejstvom alkohola, oborio trinaestogodišnju devojčicu koja je prelazila ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, a nakon toga napustio lice mesta.

Nesrećna devojčica je hitno prevežena na Odeljenje urgentne medicine prokupačke bolnice “dr Aleksa Savić”.

"Pacijent je dovežen na Odeljenje urgentne medicine bez znakova života. Odmah po prijemu obavljena je reanimacija i nakon toga je hitno transportovana u Kliničko bolnički centra Niš, gde je na prijemu u Odeljenje dečije hirurgije konstatovana smrt", rekla je portparol bolnice u Prokuplju, dr Marija Despotović.

Uviđaj lica mesta izvšio je osnovni javni tužilac u Kuršumliji i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Blacu. Kako saznajemo, vozaču putničkog motornog vozila „golf“ N. B. (24) iz Blaca, po nalogu osnovnog javnog tužioca određena je mera zadržavanja do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i on će u zakonskom roku biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kuršumliji.

Nezvanično, mladić je u vidno pijanom stanju, nakon što je udario devojčicu nastavio da vozi svoj auto još nekih 150, 200 metara a zatim se parkirao i izašao kao da se ništa nije desilo. Policija je vrlo brzo stigla na lice mesta, identifikovala i pronašla vozača koji je uhapšen.

"Sve se dogodilo u deliću sekunde. Nezgoda se dogodila u deliću sekunde i sve je izgledalo stravično. Devojčica je prelazila na pešačkom prelazu, kada je pokosio automobile koji se nije zaustavio, već je nastavio kretanje. Užas", kaže očevidac koji se slučajno zadesio na mestu nesreće.

Inače, mladić koji je udario devojčicu živi samo par ulica od njihove porodične kuće. Nesrećna N. B. je jedino dete roditelja koji su je dugo isčekivali. Nezvanično saznajemo da su navodno roditelji 13 godina čekali da dobiju dete, koje je sada nastradalo u trinaestoj godini života.

Po nalogu osnovnog javnog tužioca vozaču N. B. određena je mera zadržavanja do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi i on će u zakonskom roku biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kuršumliji.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

marko samardzic

28.02.2016 14:02

Jao uzasa I tragedije zbog pijanog kretena!!!

ODGOVORITE