Напад на докторку и медицинску сестру

Екипу службе Хитне помоћи у Краљеву напала су три члана породице приликом кућне посете а један је репетирао пиштољ, јавља дописник РТС-а из Краљева.

Србија 28.02.2016 | 11:03
Напад на докторку и медицинску сестру

Медицинска сестра и докторка успеле да развале улазна врата и да неповређене изађу напоље. Нападачи приведени.Како је за РТС потврдила Мирјана Крчевинац, вршилац дужности директора Дома здравља, приликом кућне посете екипе службе Хитне помоћи један од чланова породице прво је вербално напао докторку Вању Блажић и медицинску сестру Светлану Милић, а затим је закључао улазна врата. Потом је репетирао пиштољ.

"После савета да оболело лице од дијабетеса не сме да конзумира алкохол, једно од два присутна лица кренуло је вераблно да напада да би се то продужило узимањем ватреног оружја, закључавањем нашег особља", додала је Крчевинац.

Медицинска сестра и докторка успеле су да развале врата и да неповређене изађу напоље. Нападачи су приведени а један од њих Р. М. (75) је пребачен на интерно одељење краљевачке болнице јер му је било лоше.

Начелник Хитне службе Душан Мицић рекао је да су се често дешавали инциденти на терену али не на овај начин и да су две колегинице само пуком срећом и сналажљивошћу успеле да разбију врата и побегну из куће од нападача.

Мицић наводи да је лекарска екипа у приградско насеље Рибница отишла на позив пацијента који је тежак дијабетичар. Затекли су га у присуству сина и још једне особе у алкохолисаном стању.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

XX

28.02.2016 10:51

И наши медицинари су побезобразни дрски обољели на зивце као и народ.

ОДГОВОРИТЕ