Napad na doktorku i medicinsku sestru

Ekipu službe Hitne pomoći u Kraljevu napala su tri člana porodice prilikom kućne posete a jedan je repetirao pištolj, javlja dopisnik RTS-a iz Kraljeva.

Srbija 28.02.2016 | 11:03
Napad na doktorku i medicinsku sestru

Medicinska sestra i doktorka uspele da razvale ulazna vrata i da nepovređene izađu napolje. Napadači privedeni.Kako je za RTS potvrdila Mirjana Krčevinac, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja, prilikom kućne posete ekipe službe Hitne pomoći jedan od članova porodice prvo je verbalno napao doktorku Vanju Blažić i medicinsku sestru Svetlanu Milić, a zatim je zaključao ulazna vrata. Potom je repetirao pištolj.

"Posle saveta da obolelo lice od dijabetesa ne sme da konzumira alkohol, jedno od dva prisutna lica krenulo je verablno da napada da bi se to produžilo uzimanjem vatrenog oružja, zaključavanjem našeg osoblja", dodala je Krčevinac.

Medicinska sestra i doktorka uspele su da razvale vrata i da nepovređene izađu napolje. Napadači su privedeni a jedan od njih R. M. (75) je prebačen na interno odeljenje kraljevačke bolnice jer mu je bilo loše.

Načelnik Hitne službe Dušan Micić rekao je da su se često dešavali incidenti na terenu ali ne na ovaj način i da su dve koleginice samo pukom srećom i snalažljivošću uspele da razbiju vrata i pobegnu iz kuće od napadača.

Micić navodi da je lekarska ekipa u prigradsko naselje Ribnica otišla na poziv pacijenta koji je težak dijabetičar. Zatekli su ga u prisustvu sina i još jedne osobe u alkoholisanom stanju.

Izvor: RTS

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

XX

28.02.2016 10:51

I naši medicinari su pobezobrazni drski oboljeli na zivce kao i narod.

ODGOVORITE