Пирло: Конте вара жену са фудбалом...!

"Ако желиш да му даш посао и да ти као власник правиш одлуке - онда он није тренер за тебе", упозорио је Романа Абрамовича чувени италијански фудбалер Андреа Пирло.

Фудбал 29.02.2016 | 08:00
Пирло: Конте вара жену са фудбалом...!

Све је извесније да ће Италијан бити нови менаџер Челсија, питање је још само - који?

Чини се да је све пропало око ангажовања Дијега Симеонеа из Атлетико Мадрида, па је књига пала на два слова - Антонио Конте или Масимилијано Алегри. Како је и Јувентус прилично одлучан да "закључа" свог тренера по сваку цену, највероватније је да ће на "Стамфорд бриџу" од наредне сезоне шефовати селектор Италије Антонио Конте.

Човек који је са Јувентусом направио чудо, и Андреи Пирлу "подарио" другу младост, жељан је рада "из дана у дан", што селекторски посао није у стању да му понуди.

Често се може чути да га зато "млађи тренери" и избегавају...

Управо је Пирло "начуо" да би Конте могао да буде нови менаџер Челсија, па је за енглески "Мирор" говорио о свом некадашњем менаџеру. У једном периоду каријере и он сам је био на прагу Челсија, али се трансфер није остварио...

Већ сада има поруку за "плавце".

"Волим тог човека. Имам толико поштовања према његовом раду и преданости послу. Знам да ако одлучи да прихвати посао - то ће бити под његовим условима. Довешће фудбалере које он жели, отарасиће се оних које он хоће, играће оним стилом који он захтева. Ако желиш да му даш посао и да ти као власник правиш одлуке - онда он није тренер за тебе", казао је Андреа Пирло.

Може се између редова прочитати и да је скренуо пажњу Роману Абрамовичу да неће моћи да се понаша као са неким претходним менаџерима. Доносио је одлуке, или је имао људе који су уместо њега то радили, и то је Челси више пута коштало добре атмосфере, али и добрих менаџера који то нису желели да трпе.

Колико је Конте посвећен фудбалу говоре следеће речи...

"Он има неку звер у себи. Био сам у свлачионици на полувремену када водимо и близу смо победи, али он утрчи унутра и почне да баца флашице са водом због неких ситних грешака које смо направили. Толико је предан", казао је његов бивши играч Андреа Пирло.

Има још... И ван свлачионице је такав.

"Његов читав живот је фудбал. Знам да до три-четири ујутро проучава противника, гледа грешке, анализира... То је његов посао, а Елизабета је жена која га разуме, а уколико преузме Челси она ће имати много времена да ужива у Лондону. Он је богат човек, има две жене - Елизабету и фудбал".

Сарађивао је са многим тренерима Пирло, али толико посвећеног као Контеа - није срео.

"Знам да ноћу устаје и пали светло када се сети нечега. Записује то да не би заборавио, па замислите колико је потребно разумевања са њене стране. Сарађивао сам са многим менаџерима, али могу рећи да је Конте геније. Као и сви генијалци, и он је мало 'луд'.

"Када је он љут нема много опаснијих места на свету од његове свлачионице", казао је сада већ помало уплашени Пирло.

Коментари / 0

Оставите коментар