Pirlo: Konte vara ženu sa fudbalom...!

"Ako želiš da mu daš posao i da ti kao vlasnik praviš odluke - onda on nije trener za tebe", upozorio je Romana Abramoviča čuveni italijanski fudbaler Andrea Pirlo.

Fudbal 29.02.2016 | 08:00
Pirlo: Konte vara ženu sa fudbalom...!

Sve je izvesnije da će Italijan biti novi menadžer Čelsija, pitanje je još samo - koji?

Čini se da je sve propalo oko angažovanja Dijega Simeonea iz Atletiko Madrida, pa je knjiga pala na dva slova - Antonio Konte ili Masimilijano Alegri. Kako je i Juventus prilično odlučan da "zaključa" svog trenera po svaku cenu, najverovatnije je da će na "Stamford bridžu" od naredne sezone šefovati selektor Italije Antonio Konte.

Čovek koji je sa Juventusom napravio čudo, i Andrei Pirlu "podario" drugu mladost, željan je rada "iz dana u dan", što selektorski posao nije u stanju da mu ponudi.

Često se može čuti da ga zato "mlađi treneri" i izbegavaju...

Upravo je Pirlo "načuo" da bi Konte mogao da bude novi menadžer Čelsija, pa je za engleski "Miror" govorio o svom nekadašnjem menadžeru. U jednom periodu karijere i on sam je bio na pragu Čelsija, ali se transfer nije ostvario...

Već sada ima poruku za "plavce".

"Volim tog čoveka. Imam toliko poštovanja prema njegovom radu i predanosti poslu. Znam da ako odluči da prihvati posao - to će biti pod njegovim uslovima. Dovešće fudbalere koje on želi, otarasiće se onih koje on hoće, igraće onim stilom koji on zahteva. Ako želiš da mu daš posao i da ti kao vlasnik praviš odluke - onda on nije trener za tebe", kazao je Andrea Pirlo.

Može se između redova pročitati i da je skrenuo pažnju Romanu Abramoviču da neće moći da se ponaša kao sa nekim prethodnim menadžerima. Donosio je odluke, ili je imao ljude koji su umesto njega to radili, i to je Čelsi više puta koštalo dobre atmosfere, ali i dobrih menadžera koji to nisu želeli da trpe.

Koliko je Konte posvećen fudbalu govore sledeće reči...

"On ima neku zver u sebi. Bio sam u svlačionici na poluvremenu kada vodimo i blizu smo pobedi, ali on utrči unutra i počne da baca flašice sa vodom zbog nekih sitnih grešaka koje smo napravili. Toliko je predan", kazao je njegov bivši igrač Andrea Pirlo.

Ima još... I van svlačionice je takav.

"Njegov čitav život je fudbal. Znam da do tri-četiri ujutro proučava protivnika, gleda greške, analizira... To je njegov posao, a Elizabeta je žena koja ga razume, a ukoliko preuzme Čelsi ona će imati mnogo vremena da uživa u Londonu. On je bogat čovek, ima dve žene - Elizabetu i fudbal".

Sarađivao je sa mnogim trenerima Pirlo, ali toliko posvećenog kao Kontea - nije sreo.

"Znam da noću ustaje i pali svetlo kada se seti nečega. Zapisuje to da ne bi zaboravio, pa zamislite koliko je potrebno razumevanja sa njene strane. Sarađivao sam sa mnogim menadžerima, ali mogu reći da je Konte genije. Kao i svi genijalci, i on je malo 'lud'.

"Kada je on ljut nema mnogo opasnijih mesta na svetu od njegove svlačionice", kazao je sada već pomalo uplašeni Pirlo.

Komentari / 0

Ostavite komentar