Пековић о Партизану: Морамо бити задовољни!

Први човек црно-белих скинут са листе активних играча Минесоте. Током опоравка, активно прати и контролише ситуацију у Хумској. Има пуно поверење у Александра Џикића.

Кошарка 28.02.2016 | 18:20
Пековић о Партизану: Морамо бити задовољни!

Никола Пековић пролази кроз компликован период у Америци.

Пошто се ипак није довољно опоравио од операције Ахилове тетиве, ове недеље је одлучено да ће морати назад на рехабилитацију. Званично образложење Минесоте је: "Опоравак до даљег".

После чак десет месеци паузе и само 12 наступа у 2016, пред њим је нова пауза и јачање оперисане ноге. Како се сада осећа открио је у разговору за "Спортски журнал".

"Опоравио сам се делимично и пробао да играм. Осећао сам бол и пре него што сам почео, али желео сам да помогнем екипи колико могу... На жалост, бол се вратио и одлучили су да мирујем до даљег, па ћемо да видимо. Не види се ништа на снимцима, кад ходам није ми ништа. Кад хоћу да се дигнем на прсте или неки већи напор да се учини, е тад крећу проблеми", објашњава из Америке Црногорац, који са вереницом чека принову.

Познато је да повреда из које "излази" направила велике проблеме значајном броју играча и да је опоравак дугачак и нимало једноставан.

"У почетку 'чачка' нерве, жуља, потом смета све више и више, док буквално не блокира ногу да не можеш ништа више", додао је центар Минесоте.

Иако не игра утакмице, у Америци има свакодневне обавезе у дворани. Наравно, пажљиво ради са лекарским тимом "вукова".

Пауза му тешко пада и то не крије.

"Волим кошарку, волим да играм, волим надметање и такмичење. Изузетно ми је тешко што поново морам да паузирам зато што знам због чега прекидам. Није реч о новој повреди, већ о нечему што сам мислио да је остало иза мене. Али, кад почнем да играм, почне да боли и хтео - не хтео, размишљаш само о томе. Више не можеш да се усредсредиш на игру, све мисли су усмерене само на бол. Али да бих у догледној будућности био спреман, морао сам то да урадим"

Током опоравка активно прати и ситуацију у свом Партизану, који је минулог викенда играо финале Купа Кораћа. Упитан за црно-беле, њихов председник не крије задовољство.

"Морам да будем задовољан, победили смо Звезду, екипу која игра кошарку на евролигашком нивоу. Победити их у таквом саставу који имају сигурно није нимало лако. Мега ради одличан посао, Деки Милојевић је изврстан стручњак. Прибојавао сам се утакмице са Мегом од тренутка кад су ми рекли да им је ово треће финале и да су претходна два изгубили на једну лопту. Ето, обистинила су се моја страховања. Кад сам преузимао клуб рекао сам да покушамо да га оспособимо за нормално функционисање како бисмо у сваком погледу, поготово играчки, поново били респектабилни. За сада нам добро иде".

Жал за "Жућковом левицом" је остао, али у гласу првог човека црно-белих нема незадовољства...

"Свакако остао је жал, али да нам је неко пре два месеца понудио да ћемо играти финале или да Звезду победимо једном, а не два пута, оберучке бисмо прихватили. Разумем и то, јер код нас чим екипа почне боље да игра апетити расту и сви би одмах трофеје. Али, ако погледамо ситуацију у којој смо били на почетку сезоне, а где смо сада, само пет месеци касније морамо да будемо задовољни. Екипа изгледа препорођено, нисмо више топовско месо, него нам ривали поново долазе на мегдан са респектом. И то ми је драго. А временом ће доћи и трофеји"

Шта је следећи циљ Партизана?

"Нема стања, настављамо са радимо у истом ритму. Завршио се један део сезоне, остала су нам два кола Јадранске лиге, затим КЛС где смо себи зацртали одређене задатке. Џикић има максималну подршку, у кратком периоду показао је колико вреди и да много може и са саставом који је затекао. Сваку одлуку коју буде донео ћемо подржати и помоћи му да оствари шта је наумио", подвукао је Пековић у интервјуу за "Спортски журнал".

Ни Бјелици није лако...
И Немања Бјелица пролази кроз тешко време у САД. После периода смањење минутаже и он се повредио... "Немања пролази кроз тежак период, није навикао да буде повређен, али све је то део менталног јачања. Природно је да му је таква ситуација у најмању руку чудна, до сада није морао да ради све ове ствари. То што има неколико нас који му помажемо сигурно олакшава позицију. Верујем да ће из овога изаћи јачи", додао је Пековић.

Сачувала га ментална снага
Добро је познато да није лако пролазити неколико пута кроз сличне проблеме са компликованом повредом. "У мом случају није реч само о девет или 15 месеци после операције, јер сам и пре хируршког захвата сигурно годину дана водио битку с тим. Верујте само захваљујући менталној снази остао сам нормалан. Овде покушавају да терапије мењају с времена на време како би биле занимљивије, готово сваки пут убаце нешто ново. Једне исте доведу до монотоније и убијају вољу, зато се труде и да покушају са неким иновацијама и увођењем нових вежби", каже Пековић.

Коментари / 0

Оставите коментар