Бараж за СП: "Змајеви" домаћини Шведској у Сарајеву!

Први сусрет доигравања за Свјетско првенство играће се 12. јуна, а Швеђани још увијек нису одредили град у којем ће одмјерити снаге са бх. рукометашима.

Остали спортови 28.02.2016 | 17:40
Бараж за СП: "Змајеви" домаћини Шведској у Сарајеву!

Рукометна репрезентација БиХ ће 15. јуна у реванш утакмици баража за Свјетско првенство 2017. у Француској, ривала Шведску угостити у Сарајеву. Највјероватније у Олимпијској дворани "Хуан Антонио Самаран - Зетра", потврдио је Смајо Карачић, генерални секретар Рукометног савеза БиХ.

Први сусрет доигравања за СП играће се 12. јуна, а Швеђани још увијек нису одредили град у којем ће одмјерити снаге са бх. рукометашима.

С обзиром на то да је рукометна репрезентација посљедњих неколико квалификационих утакмица играла у тузланском "Мејдану", очекивало се да ће ова дворана бити домаћин и огледа баража.

Међутим, РС БиХ је прије двадесетак дана послао Тузли допис са условима који се требају испунити за организацију утакмице баража. Испоставило се да овај град и "Мејдан"“ нису у могућности испунити те услове, па је одлучено да се оглед са Шведском 15. јуна игра у Сарајеву.

"Тузла није могла гарантовати да ће испунити све услове који су неопходни за организацију утакмице баража. Стога ћемо Шведску угостити у Сарајеву. Још увијек нисмо постигли дефинитиван договор са ЗОИ '84 о томе да утакмицу играмо у 'Зетри', али то је наша жеља. Вјерујем да ћемо пронаћи заједнички језик и угостити Швеђане у сарајевској олимпијској љепотици. Жеља нам је да у главном бх. граду приредимо спортски спектакл, попут оног из 2001. године, када смо у 'Зетри' угостили Данску пред 11.000 гледалаца. Надамо се да ће 'Зетра' бити пуна и да ће публика бити велики вјетар у леђа нашим момцима, који силно желе да се по други пут заредом пласирају на смотру најбољих свјетских селекција", каже Карачић.

На Свјетском првенству у Француској, које ће се играти од 11. до 29. јануара 2017. године, наступиће 24 репрезентације. За сада су мјесто осигурали домаћин Француска, вицешамнпион свијета Катар, те Бахреин, Јапан, Саудијска Арабија, Ангола, Египат, Тунис, Хрватска, Њемачка и Шпанија.

Европи припада још девет мјеста, а њих ће попунити побједници баража. Осим дуела Шведска - БиХ, у доигравању ће се састати:

Чешка - Македонија,
Пољска - Холандија,
Русија - Црна Гора,
Србија - Мађарска,
Исланд - Португал,
Словенија - Норвешка,
Бјелорусија - Летонија и
Данска - Аустрија.

Коментари / 0

Оставите коментар