ПЛ БиХ: Радник (БН) наставио низ, сад је трећи! Реми Борца и Слободе!

Дерби 19. кола Премијер лиге БиХ између Борца и Слободе завршен без голова, али и правих прилика. Радник гази, агонија Вележа! Бијељинци су одлично почели други дио првенства и наставили са сјајним издањима, која су их красила јесенас. Лако и убједљиво славили су против Младости и преузели трећу позицију. Дебакл Вележа у Витезу.

Фудбал 27.02.2016 | 23:15
ПЛ БиХ: Радник (БН) наставио низ, сад је трећи! Реми Борца и Слободе!

Радник се не шали.

Други дио Премијер лиге Босне и Херцеговине тим из Бијељине почео је сигурном побједом против Младости 3:0.

Овим тријумфом Радник се нашао на трећем мјесту на табели.

Агонија вележа је настављена и и другом дијелу сезоне. Пораз од чак 6:0 доживјели су од Витеза у гостима.

У дербију зачеља зворничка Дрина је приредила изненађење. Дрина је славила у гостима код Рудара 1:0, голом Кзмановића.

Побједника није било ни у мечу Челик- Травник 1:1.

Борац није успио да на премијерној утакмици прољећног дијела полусезоне оствари побједу која би му много значила у борби за опстанак, а на другој страни Слобода није успјела да оствари тријумф који јој треба у трци за шампионску титулу.

На Градском стадиону Бањалуци: БОРАЦ – СЛОБОДА 0:0.

Без голова, али без игре и без правих прилика завршен је меч који је најављен као велики дерби. Знало се да ће утакмица бити тврда, али не и да публика на прилично испуњеном Градском стадиону неће видјети ништа од фудбала.

Само једну једину прилику имао је Борац, млади Стефан Савић десетак минута прије краја био је у доброј шанси, али није успио да матира Пирића са неких десетак метара искоса. Лопта је отишла поред стативе и резултат се није мијењао.

Тренер Борца Александар Јањић очигледно није успио да за кратко вријеме уклопи велики број нових играча и изгради препознатљиву игру.

Борац је играо добро у дефанзиви, али без идеје према напријед, а управо се у наставку првенства очекује да црвено-плави играју офанзивно, јер морају да постижу голове и биљеже побједе.

На другој страни ни Слобода није показала ону игру из јесењег дијела првенства које је завршила на првом мјесту на табели.

Екипа Хусрефа Мусемића контролисала је у појединим тренуцима меч, али није била опасна по голмана Бранислава Ружића.

Тузлаци ће овај реми ипак много лакше прихватити од Борца, којем су неопходне побједе, посебно код куће, уколико жели и сљедеће сезоне да остане у Премијер лиги БиХ.

Бањалучани остају на 12. мјесту са 19 бодова, односно шест мање од Славије која је изнад црте, али екипа из Источног Сарајева има и утакмицу мање.

Фудбалери Борца и Слободе нажалост нису оправдали очекивања, за разлику од навијача обје екипе, Лешинара и Фукара, који су у великом броју дошли на стадион и сво вријеме пружали подршку својим љубимцима.

Блиједа партија Борца разлог је за бригу не само стручног штаба, већ и навијача Борца јер црвено-плави имају тежак распоред у наставку сезоне.

Већ у сљедећем колу иду у госте Олимпику, потом слиједе двије утакмице које мора добити, против Травника код куће и Дринеу гостима, а евентуални неуспјеси гурнули би Борац ка испадању већ послије четири кола прољећног дијела.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 19. КОЛО:

Радник - Младост 3:0 (1:0)
/Стокић 24, Хоџић 58, Обрадовић 71/

Витез - Вележ 6:0 (2:0)
/Радељић 36, Шантић 41, Ђурић 49, Мркаић 58 пенал, Ливанчић 67, 90/

Рудар Приједор - Дрина 0:1 (0.0)
/ Кузмановић 69/

Челик - Травник 1:1 (0.0)
/Којић 70 - Коуадио 56/

Борац - Слобода 0:0

У недјељу:
Славија - Олимпик (14:30)
Зрињски - Сарајево (15:00)
Жељезничар - Широки Бријег (16:30)

ТАБЕЛА: Слобода (+1) 41, Зрињски 39, Радник (+1) 38, Широки Бријег 36, Сарајево 34, Жељезничар 28, Челик 29, Витез (+1) 26, Младост (+1) 26, Славија 25, Олимпик 19, Борац (+1) 19, Травник 18, Рудар Приједор (+1) 16, Дрина (+1) 12, Вележ (+1) 8.

Коментари / 0

Оставите коментар