PL BiH: Radnik (BN) nastavio niz, sad je treći! Remi Borca i Slobode!

Derbi 19. kola Premijer lige BiH između Borca i Slobode završen bez golova, ali i pravih prilika. Radnik gazi, agonija Veleža! Bijeljinci su odlično počeli drugi dio prvenstva i nastavili sa sjajnim izdanjima, koja su ih krasila jesenas. Lako i ubjedljivo slavili su protiv Mladosti i preuzeli treću poziciju. Debakl Veleža u Vitezu.

Fudbal 27.02.2016 | 23:15
PL BiH: Radnik (BN) nastavio niz, sad je treći! Remi Borca i Slobode!

Radnik se ne šali.

Drugi dio Premijer lige Bosne i Hercegovine tim iz Bijeljine počeo je sigurnom pobjedom protiv Mladosti 3:0.

Ovim trijumfom Radnik se našao na trećem mjestu na tabeli.

Agonija veleža je nastavljena i i drugom dijelu sezone. Poraz od čak 6:0 doživjeli su od Viteza u gostima.

U derbiju začelja zvornička Drina je priredila iznenađenje. Drina je slavila u gostima kod Rudara 1:0, golom Kzmanovića.

Pobjednika nije bilo ni u meču Čelik- Travnik 1:1.

Borac nije uspio da na premijernoj utakmici proljećnog dijela polusezone ostvari pobjedu koja bi mu mnogo značila u borbi za opstanak, a na drugoj strani Sloboda nije uspjela da ostvari trijumf koji joj treba u trci za šampionsku titulu.

Na Gradskom stadionu Banjaluci: BORAC – SLOBODA 0:0.

Bez golova, ali bez igre i bez pravih prilika završen je meč koji je najavljen kao veliki derbi. Znalo se da će utakmica biti tvrda, ali ne i da publika na prilično ispunjenom Gradskom stadionu neće vidjeti ništa od fudbala.

Samo jednu jedinu priliku imao je Borac, mladi Stefan Savić desetak minuta prije kraja bio je u dobroj šansi, ali nije uspio da matira Pirića sa nekih desetak metara iskosa. Lopta je otišla pored stative i rezultat se nije mijenjao.

Trener Borca Aleksandar Janjić očigledno nije uspio da za kratko vrijeme uklopi veliki broj novih igrača i izgradi prepoznatljivu igru.

Borac je igrao dobro u defanzivi, ali bez ideje prema naprijed, a upravo se u nastavku prvenstva očekuje da crveno-plavi igraju ofanzivno, jer moraju da postižu golove i bilježe pobjede.

Na drugoj strani ni Sloboda nije pokazala onu igru iz jesenjeg dijela prvenstva koje je završila na prvom mjestu na tabeli.

Ekipa Husrefa Musemića kontrolisala je u pojedinim trenucima meč, ali nije bila opasna po golmana Branislava Ružića.

Tuzlaci će ovaj remi ipak mnogo lakše prihvatiti od Borca, kojem su neophodne pobjede, posebno kod kuće, ukoliko želi i sljedeće sezone da ostane u Premijer ligi BiH.

Banjalučani ostaju na 12. mjestu sa 19 bodova, odnosno šest manje od Slavije koja je iznad crte, ali ekipa iz Istočnog Sarajeva ima i utakmicu manje.

Fudbaleri Borca i Slobode nažalost nisu opravdali očekivanja, za razliku od navijača obje ekipe, Lešinara i Fukara, koji su u velikom broju došli na stadion i svo vrijeme pružali podršku svojim ljubimcima.

Blijeda partija Borca razlog je za brigu ne samo stručnog štaba, već i navijača Borca jer crveno-plavi imaju težak raspored u nastavku sezone.

Već u sljedećem kolu idu u goste Olimpiku, potom slijede dvije utakmice koje mora dobiti, protiv Travnika kod kuće i Drineu gostima, a eventualni neuspjesi gurnuli bi Borac ka ispadanju već poslije četiri kola proljećnog dijela.

PREMIJER LIGA BIH - 19. KOLO:

Radnik - Mladost 3:0 (1:0)
/Stokić 24, Hodžić 58, Obradović 71/

Vitez - Velež 6:0 (2:0)
/Radeljić 36, Šantić 41, Đurić 49, Mrkaić 58 penal, Livančić 67, 90/

Rudar Prijedor - Drina 0:1 (0.0)
/ Kuzmanović 69/

Čelik - Travnik 1:1 (0.0)
/Kojić 70 - Kouadio 56/

Borac - Sloboda 0:0

U nedjelju:
Slavija - Olimpik (14:30)
Zrinjski - Sarajevo (15:00)
Željezničar - Široki Brijeg (16:30)

TABELA: Sloboda (+1) 41, Zrinjski 39, Radnik (+1) 38, Široki Brijeg 36, Sarajevo 34, Željezničar 28, Čelik 29, Vitez (+1) 26, Mladost (+1) 26, Slavija 25, Olimpik 19, Borac (+1) 19, Travnik 18, Rudar Prijedor (+1) 16, Drina (+1) 12, Velež (+1) 8.

Komentari / 0

Ostavite komentar