АБА: Тајфун испао, Металац остао, Крка добила Мегу и гурнула Сутјеску ''под црту''!

Кошаркаши МЗТ Скопља славили су против Тајфуна са 77:70 у првој утакмици претпоследњег кола АБА лиге. Кошаркаши Металца оставарили су десету победу у АБА лиги ове сезоне и коло пре краја потврдили опстанак у регионалном такмичењу. Кошаркаши Мега Лекса поражени су у Новом Месту од Крке 74:57, у мечу 25. кола АБА лиге.

Кошарка 27.02.2016 | 22:40
АБА: Тајфун испао, Металац остао, Крка добила Мегу и гурнула Сутјеску ''под црту''!

Шампион Македоније је тако дошао до десете победе и тренутно је на петој позицији табеле, док је Тајфун доживео 18. пораз, после којег је и дефинитивно испао из регионалног такмичења.

Гости из Словеније су успели да пруже велики отпор Скопљанима, па су на полувремену имали осам поена предности. Домаћи тим се пробудио у наставку, трећи период добио са 22:12, а потом сигурном игром успео да одржи предност и заслужено тријумфује.

Марко Луковић је предводио МЗТ са 19 поена, Ђорђе Дреновац је уписао 15, уз осам скокова, а Урош Луковић и Дамњан Стојановски по 14 поена.

У пораженом тиму, Сеола Кларк је имао 16 поена, шест асистенција и пет скокова, Џејкоб Паркер је додао 14 поена и 12 скокова, а Санди Чебулар 11 поена и пет скокова.

Кошаркаши Металца остварили су десету победу у АБА лиги ове сезоне и коло пре краја потврдили опстанак у регионалном такмичењу.

У Ваљеву је поражена Унион Олимпија 74:61 (14:12, 19.12, 25:16, 16:21) с којом се српски тим изједначио у скору.

Металац је до тријумфа предводио центар Ђорђе Мајсторовић са 19 поена (7/11 из игре) уз 7 скокова, 5 асистенција и 3 украдене лопте, чиме ће додатно појачати спекулације о преласку у Партизан.

Мајсторовића су пратили Габрић са 18 поена и Јевтовић са дабл-даблом од 14 поена и 10 скокова уз такође три украдене лопте и две асистенције.

Најбољи у екипи из Љубљане био је Робинсон са 12 поена, један мање је убацио Зек Рајт, док је 10 убацио Закис.

Металац је само фактички потврдио опстанак у лиги, да ли ће и следеће сезоне играти у АБА зависи од финансијске ситуације клуба, која није на најбољем нивоу у овом тренутку.

Кошаркаши Мега Лекса поражени су у Новом Месту од Крке 74:57, у мечу 25. кола АБА лиге.

Тим Дејана Милојевића се није превише обазирао на ово гостовање с обзиром да је већ изборио место у плеј-офу са четврте позиције.

Да су играчи Меге у Словенију стигли незаинтересовани за игру, показао је већ први период који је Крка добила 21:7.

Домаћи тим је до важне поеде у борби за опстанак предводио Лапорник са 18 поена уз по 4 скока и украдене лопте, а двоцифрен учинак имао је и Мулалић са 12 поена.

Једини вредан пажње у тиму Мега Лекса био је МВП Купа кораћа Никола Ивановић са 23 поена, али уз 6 изгубљених лопти, док је 11 додао Раде Загорац.

Коло пре краја регуларног дела сезоне Мега има скор 16-9, док је Крка на 10-15.

Коментари / 0

Оставите коментар