ABA: Tajfun ispao, Metalac ostao, Krka dobila Megu i gurnula Sutjesku ''pod crtu''!

Košarkaši MZT Skoplja slavili su protiv Tajfuna sa 77:70 u prvoj utakmici pretposlednjeg kola ABA lige. Košarkaši Metalca ostavarili su desetu pobedu u ABA ligi ove sezone i kolo pre kraja potvrdili opstanak u regionalnom takmičenju. Košarkaši Mega Leksa poraženi su u Novom Mestu od Krke 74:57, u meču 25. kola ABA lige.

Košarka 27.02.2016 | 22:40
ABA: Tajfun ispao, Metalac ostao, Krka dobila Megu i gurnula Sutjesku ''pod crtu''!

Šampion Makedonije je tako došao do desete pobede i trenutno je na petoj poziciji tabele, dok je Tajfun doživeo 18. poraz, posle kojeg je i definitivno ispao iz regionalnog takmičenja.

Gosti iz Slovenije su uspeli da pruže veliki otpor Skopljanima, pa su na poluvremenu imali osam poena prednosti. Domaći tim se probudio u nastavku, treći period dobio sa 22:12, a potom sigurnom igrom uspeo da održi prednost i zasluženo trijumfuje.

Marko Luković je predvodio MZT sa 19 poena, Đorđe Drenovac je upisao 15, uz osam skokova, a Uroš Luković i Damnjan Stojanovski po 14 poena.

U poraženom timu, Seola Klark je imao 16 poena, šest asistencija i pet skokova, Džejkob Parker je dodao 14 poena i 12 skokova, a Sandi Čebular 11 poena i pet skokova.

Košarkaši Metalca ostvarili su desetu pobedu u ABA ligi ove sezone i kolo pre kraja potvrdili opstanak u regionalnom takmičenju.

U Valjevu je poražena Union Olimpija 74:61 (14:12, 19.12, 25:16, 16:21) s kojom se srpski tim izjednačio u skoru.

Metalac je do trijumfa predvodio centar Đorđe Majstorović sa 19 poena (7/11 iz igre) uz 7 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, čime će dodatno pojačati spekulacije o prelasku u Partizan.

Majstorovića su pratili Gabrić sa 18 poena i Jevtović sa dabl-dablom od 14 poena i 10 skokova uz takođe tri ukradene lopte i dve asistencije.

Najbolji u ekipi iz Ljubljane bio je Robinson sa 12 poena, jedan manje je ubacio Zek Rajt, dok je 10 ubacio Zakis.

Metalac je samo faktički potvrdio opstanak u ligi, da li će i sledeće sezone igrati u ABA zavisi od finansijske situacije kluba, koja nije na najboljem nivou u ovom trenutku.

Košarkaši Mega Leksa poraženi su u Novom Mestu od Krke 74:57, u meču 25. kola ABA lige.

Tim Dejana Milojevića se nije previše obazirao na ovo gostovanje s obzirom da je već izborio mesto u plej-ofu sa četvrte pozicije.

Da su igrači Mege u Sloveniju stigli nezainteresovani za igru, pokazao je već prvi period koji je Krka dobila 21:7.

Domaći tim je do važne poede u borbi za opstanak predvodio Lapornik sa 18 poena uz po 4 skoka i ukradene lopte, a dvocifren učinak imao je i Mulalić sa 12 poena.

Jedini vredan pažnje u timu Mega Leksa bio je MVP Kupa koraća Nikola Ivanović sa 23 poena, ali uz 6 izgubljenih lopti, dok je 11 dodao Rade Zagorac.

Kolo pre kraja regularnog dela sezone Mega ima skor 16-9, dok je Krka na 10-15.

Komentari / 0

Ostavite komentar