ПЛ: Бане за преокрет Челсија, Лестер слави Уљоу!

Фудбалери Челсија успели су да после преокрета савладају екипу Саутемптона, и тако продуже низ непобедивости екипе Гус Хидинка у Премијер лиги, док је Лестер пред надокнаду времена дошао до победе. ВБА умало прокоцкао 3:0.

Фудбал 27.02.2016 | 22:00
ПЛ: Бане за преокрет Челсија, Лестер слави Уљоу!

"Мирисало је" на мали број голова и изненађења - али тога нема у овом колу. Бар за сада!

Фудбалери Челсија успели су да направе "камбек" против Саутемптона и постигну два гола у другом полувремену, један и преко капитена Бранислава Ивановића, док је Лестер сити таман пред надокнаду времена дошао до "злата вредног гола" преко Леонарда Уљое.

Аргентинац је читаве сезоне резерве у овом новом Лестеру Клаудија Ранијерија, а за шансу у финишу меча одужио се италијанском стручњаку голом за три бода. Био је близу Лестер "кикса" против Норича, али је Леонардо Уљоа на центаршут Марка Албрајтона постигао гол у 89. минуту.

То ће бити велика "ињекција" за "рањену" екипу Лестера која је у претходном колу у последњем минуту надокнаде изгубила од Арсенала...

Нешто се чудно дешава и са Челсијем!

Од тима који је читаве сезоне играо "без карактера" и "живота", када нисте могли ни да претпоставите да су ти играчи толико плаћени и да су способни да направе преокрет у утакмицама у којима губе, десио се Гус Хидинк.

Холандски стручњак имао је тежак задатак да настави серију непобедивости на гостовању Саутемптона, а после првих 45 минута био је близу и свог првог пораза. Баба Рахман је неспретно реаговао у 42. минуту и наместио Шејну Лонгу шансу "1 на 1" са Куртоом, што је овај Ирац лако реализовао.

Хидинк је мењао, али је напад Челсија стварао мали број прилика пред голманом Фрејзером Форстером који није примио гол у последњих шест утакмица, откако се вратио на гол Саутемптона.

Управо је његова грешка у 76. минуту омогућила Сеску Фабрегасу да се радује. Није ни Шпанац сигуран да ли је упутио шут или центаршут, али је та лопта свакако ушетала у мрежу овог сјајног енглеског голмана.

Челси је наставио са нападима, имао и среће да се Саутемптону "не свира" пенал због потеза Гарија Кејхила, а онда преко капитена Бранислава Ивановића, после корнера Бразилца Вилијана, стигао и до сва три бода.

Стоук је головима Арнаутовића савладао Астон Вилу, а у мечу Вотфорда и Борнмута није било голова.

У последњој утакмици ове суботе, ВБА је на полувремену водио чак 3:0 против, у последње време, очајног Кристал Паласа, али су головима Конора Викама у другом полувремену били чак близу тога да изједначе, а потом и преокрену резултат.

На срећу по ВБА, то се није десило.

Резултати 27. кола:

Вест Хем - Сандерленд 1:0 (1:0)
/Антонио 30/

Лестер - Норич 1:0 (0:0)
/Уљоа 89/

Саутемптон - Челси 1:2 (1:0)
/Лонг 42 - Фабрегас 76, Ивановић 89/

Стоук - Астон Вила 2:1 (0:0)
/Арнаутовић 51п, 55 - Бакуна 79/

Вотфорд - Борнмут 0:0

ВБА - Кристал Палас 3:2 (3:0)
/Гарднер 12, Досон 20, Берахино 31 - Викам 48, 80/

недеља

15.05 Манчестер јунајтед - Арсенал
15.05 Тотенхем - Свонси

одложено:

Ливерпул - Евертон
Њукасл - Манчестер сити

ТАБЕЛА: Лестер 56, Тотенхем (-1) 51, Арсенал (-1) 51, Манчестер сити (-1) 47, Вест Хем 43, Манчестер јунајтед (-1) 41, Саутемптон 40, Стоук 39, Ливерпул (-1) 38, Вотфорд 37, Челси 36, Евертон (-1) 35, ВБА 35, Кристал Палас 32, Борнмут 29, Свонси (-1) 27, Норич 24, Њукасл (-1) 24, Сандерленд 23, Астон Вила 16.

Коментари / 0

Оставите коментар