PL: Bane za preokret Čelsija, Lester slavi Uljou!

Fudbaleri Čelsija uspeli su da posle preokreta savladaju ekipu Sautemptona, i tako produže niz nepobedivosti ekipe Gus Hidinka u Premijer ligi, dok je Lester pred nadoknadu vremena došao do pobede. VBA umalo prokockao 3:0.

Fudbal 27.02.2016 | 22:00
PL: Bane za preokret Čelsija, Lester slavi Uljou!

"Mirisalo je" na mali broj golova i iznenađenja - ali toga nema u ovom kolu. Bar za sada!

Fudbaleri Čelsija uspeli su da naprave "kambek" protiv Sautemptona i postignu dva gola u drugom poluvremenu, jedan i preko kapitena Branislava Ivanovića, dok je Lester siti taman pred nadoknadu vremena došao do "zlata vrednog gola" preko Leonarda Uljoe.

Argentinac je čitave sezone rezerve u ovom novom Lesteru Klaudija Ranijerija, a za šansu u finišu meča odužio se italijanskom stručnjaku golom za tri boda. Bio je blizu Lester "kiksa" protiv Noriča, ali je Leonardo Uljoa na centaršut Marka Albrajtona postigao gol u 89. minutu.

To će biti velika "injekcija" za "ranjenu" ekipu Lestera koja je u prethodnom kolu u poslednjem minutu nadoknade izgubila od Arsenala...

Nešto se čudno dešava i sa Čelsijem!

Od tima koji je čitave sezone igrao "bez karaktera" i "života", kada niste mogli ni da pretpostavite da su ti igrači toliko plaćeni i da su sposobni da naprave preokret u utakmicama u kojima gube, desio se Gus Hidink.

Holandski stručnjak imao je težak zadatak da nastavi seriju nepobedivosti na gostovanju Sautemptona, a posle prvih 45 minuta bio je blizu i svog prvog poraza. Baba Rahman je nespretno reagovao u 42. minutu i namestio Šejnu Longu šansu "1 na 1" sa Kurtoom, što je ovaj Irac lako realizovao.

Hidink je menjao, ali je napad Čelsija stvarao mali broj prilika pred golmanom Frejzerom Forsterom koji nije primio gol u poslednjih šest utakmica, otkako se vratio na gol Sautemptona.

Upravo je njegova greška u 76. minutu omogućila Sesku Fabregasu da se raduje. Nije ni Španac siguran da li je uputio šut ili centaršut, ali je ta lopta svakako ušetala u mrežu ovog sjajnog engleskog golmana.

Čelsi je nastavio sa napadima, imao i sreće da se Sautemptonu "ne svira" penal zbog poteza Garija Kejhila, a onda preko kapitena Branislava Ivanovića, posle kornera Brazilca Vilijana, stigao i do sva tri boda.

Stouk je golovima Arnautovića savladao Aston Vilu, a u meču Votforda i Bornmuta nije bilo golova.

U poslednjoj utakmici ove subote, VBA je na poluvremenu vodio čak 3:0 protiv, u poslednje vreme, očajnog Kristal Palasa, ali su golovima Konora Vikama u drugom poluvremenu bili čak blizu toga da izjednače, a potom i preokrenu rezultat.

Na sreću po VBA, to se nije desilo.

Rezultati 27. kola:

Vest Hem - Sanderlend 1:0 (1:0)
/Antonio 30/

Lester - Norič 1:0 (0:0)
/Uljoa 89/

Sautempton - Čelsi 1:2 (1:0)
/Long 42 - Fabregas 76, Ivanović 89/

Stouk - Aston Vila 2:1 (0:0)
/Arnautović 51p, 55 - Bakuna 79/

Votford - Bornmut 0:0

VBA - Kristal Palas 3:2 (3:0)
/Gardner 12, Doson 20, Berahino 31 - Vikam 48, 80/

nedelja

15.05 Mančester junajted - Arsenal
15.05 Totenhem - Svonsi

odloženo:

Liverpul - Everton
Njukasl - Mančester siti

TABELA: Lester 56, Totenhem (-1) 51, Arsenal (-1) 51, Mančester siti (-1) 47, Vest Hem 43, Mančester junajted (-1) 41, Sautempton 40, Stouk 39, Liverpul (-1) 38, Votford 37, Čelsi 36, Everton (-1) 35, VBA 35, Kristal Palas 32, Bornmut 29, Svonsi (-1) 27, Norič 24, Njukasl (-1) 24, Sanderlend 23, Aston Vila 16.

Komentari / 0

Ostavite komentar