Вучић: Нисам сретан због избора Тачија

Премијер Александсар Вучић изјавио је данас да није срећан и задовољан због избора Хашима Тачија за косовског председника, али да је то жеља албанске већине.

Србија 27.02.2016 | 14:55
Вучић: Нисам сретан због избора Тачија

Вучић је у изјави новинарима прецизирао да српски посланици нису гласали за Тачија, да о томе није било никаквог договора са Београдом, те да они одлуке доносе по својој савести и у складу са својим интересима.

"И у том смислу их подржавам", рекао је премијер.

Он је истакао да српски посланици нису гласали за Тачија, да нису гласали ни за једног кандидата, јер размишљају пре свега о својим интересима и о томе како ће и с ким да живе.

Није, како је рекао, претерано срећан што је Тачи нови председник, али је приметио да се Срби на Косову боре за свој опстанак и гледају да добију што више, те да их у том смислу подржава.

Спекулације о наводном сусрету Тачија и Марка Ðурића јуче на Косову, о чему су писали поједини косовски медији, Вучић није желео да коментарише, уз опаску да није знао да су присутним новинарима косовски медији постали значајан извор информација.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Анте

27.02.2016 14:04

Ко би теби угодио и среца не питас се ти и сесељ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.02.2016 14:16

Боље за тебе сто се не пита Сесељ сад би Анте бо 2м без геометра ;)

Name

Робин Худ

27.02.2016 19:40

Нису гласали за Тачија али су са својим присуством омогућили да остане потребан кворум за његов избор. То исто припада уз потпуну информацију. Вучко се некад понаша према нама као да смо малоумни. И да то није било договорено са Београдом је исто прича за малу дјецу. Бла, бла, бла...

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

27.02.2016 19:42

Вуциц као "Није сретан' због избора Тација ?? А Таци никада неби постао председник Косова да је Српска Листа напустила салу пре гласања. Наиме Срби уопсте нису морали гласати за њега и нису ни гласали (били уздрзани), али су својим присуством дали кворум да седница и гласање буду одрзани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубомир

28.02.2016 09:29

Срби никад нису задовољни

ОДГОВОРИТЕ